ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση για το "κούρεμα" /

Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση για το "κούρεμα"



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαπραγμάτευση για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, με τον επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, να βρίσκεται στην Αθήνα, όπου είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι επαφές Νταλάρα στην Αθήνα θα συνεχισθούν και την Παρασκευή, ενώ υπάρχει κλίμα αισιοδοξία για συμφωνία στο θέμα του PSI.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία για το ύψος της απομείωσης της ονομαστικής αξίας των ομολόγων (50%), καθώς επίσης για τη χρονική διάρκεια των νέων ομολόγων (30 έτη) και την υπαγωγή τους στο αγγλικό δίκαιο.


Σε ό,τι αφορά το επιτόκιο των νέων ομολόγων εκτιμάται ότι θα υπάρξει προσέγγιση κοντά στο 5%, αν και οι ιδιώτες δέχονται πιέσεις για 4%.

"Το πρωτεύον δεν είναι να διακηρύσσουμε τις κόκκινες γραμμές, αλλά να προχωρήσουμε σε μία σοβαρή διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα που πρέπει να αποφασιστεί", είπε στον Real fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με το PSI και προέβλεψε ότι το νέο δανειακό πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισε "όρο επιβίωσης για την οικονομία", θα υποστηριχθεί και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

"Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια από τους Ευρωπαίους εταίρους της εάν δεν είναι επαρκής η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

"Αν το ποσοστό συμμετοχής δεν είναι για παράδειγμα 100%, ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει μια περαιτέρω στήριξη από την πλευρά των εταίρων, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό", τόνισε. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |