ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή /

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή



Με την παράδοση ψηφίσματος προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων από αντιπροσωπεία του Συντονιστικού του Σωματείου Εργαζομένων των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έξω από το Κοινοβούλιο, ενάντια στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και των επικείμενων απολύσεων στο Δημόσιο, την οποία διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Με το ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να συμπεριληφθούν οι υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμοί στην τροπολογία του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία δίνεται παράταση για τη «Θέμις Κατασκευαστική» έως τις 31/6 προκειμένου να κατατεθεί οργανόγραμμα, βάσει του οποίου θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού της.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να έχουν κατανοήσει τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί με το μέτρο της εφεδρείας, αλλά για λόγους πολιτικής αξιοπιστίας, σε συνάρτηση με τις πιέσεις της τρόικας, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται προς μια θετική κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ παράλληλα κάλεσαν και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τέλος, οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κάθε τρόπο, όπως ανέφεραν, έτσι ώστε να διαφυλάξουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η κυκλοφορία στο Κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/287047/oloklirothike-i-diamarturia-tis-adedu-sti-vouli/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |