ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Ο τρίτος κόσμος είναι εδώ! /

Ο τρίτος κόσμος είναι εδώ!



Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των τραγικών ειδήσεων που βομβαρδίζουν την καθημερινότητά μας και δημιουργούν το σκηνικό της απόλυτης παράνοιας στην οποία βυθιζόμαστε μέρα με την ημέρα.

«Νεοάστεγοι», αυτοκτονίες, φτώχεια, πληθωρισμός, κουτσούρεμα και των ελάχιστων συντάξεων και όποιος αντέξει στην Ελλάδα του 2012. Την ώρα που ένας ιδιόμορφος «τρίτος κόσμος» γεννιέται εντός των τειχών η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καλείται να βρει τις δυνάμεις όχι μονάχα να παλέψει για την δική της επιβίωση αλλά και για να καταθέσει το περίσσεμα της ψυχής της για την διάσωση των ολοένα και αυξανόμενων «πεινασμένων» συμπατριωτών μας.

Όσο τρομακτικό και αν είναι το άκουσμα της πρόβλεψης της ΓΣΕΒΕΕ ότι πολύ σύντομα τα 6 στα 10 νοικοκυριά θα υποχρεωθούν να βάλουν μαχαίρι ακόμα και στην αγορά τροφίμων άλλο τόσο παράλογη ακούγεται η είδηση για άνοδο του πληθωρισμού και αύξησης των τιμών σε μια περίοδο που οι έλληνες «κόβουν» από παντού.

Στο περιθώριο μιας υπερχρεωμένης κοινωνίας που βαριανασαίνει κάτω από το βραχνά δανείων, πιστωτικών καρτών και δόσεων μεγαλώνει καθημερινά ο ματωμένος κατάλογος αυτών που οδηγούνται, σε καθημερινή βάση πλέον, στην αυτοκτονία. Δείγμα της απελπιστικής κατάστασης την οποία βιώνουν όλο και περισσότεροι έλληνες και μιας χώρας που οδηγείται - και - μαθηματικά στην «εθνική κατάθλιψη».

Και πίσω από τη θαμπή βιτρίνα του κέντρου της πρωτεύουσας μια «πόλη αστέγων» που σέρνεται τις παγωμένες νύχτες σε παγκάκια και πλατείες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 25 χιλιάδες είναι οι άστεγοι της Αθήνας με περίπου 1250 από αυτούς να μην μπορούν να βρουν πουθενά καταφύγιο ούτε αυτές τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.

Και όταν πριν λίγες ημέρες από ετούτη εδώ τη στήλη κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα επιβίωσης των αστέγων της Αθήνας και την έκκληση προς τον Δημαρχο, την Εκκλησία και την Πολιτεία να ανοίξουν άμεσα κάποια από τα κλειστά κτήρια που έχουν στην κατοχή τους ήρθε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας να επιβεβαιώσει την ανίατη αρτηριοσκλήρωση του Ελληνικού Κράτους.

Ήρθε λοιπόν χτες ο κ. Μπόλαρης να ανακοινώσει πως θα υπάρξει «νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του αστέγου ως ειδικής κοινωνικής κατηγορίας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις» και θα προχωρήσει στην ενδελεχή καταγραφή τους.
Μόνο που κύριε Μπόλαρη μέχρι να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και να προχωρήσετε στην δημόσια διαβούλευση επί του θέματος, οι άστεγοι θα κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=170664]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |