ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Περιμένουν τη νέα δόση για να μας πουλήσουν όπλα /

Περιμένουν τη νέα δόση για να μας πουλήσουν όπλα



Καθώς οι υπερχρεωμένες Ελλάδα και Πορτογαλία παραμένουν οι καλύτεροι πελάτες της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας οι ιθύνοντες εκεί αναμένουν με ενδιαφέρον την νεά δανειακή σύμβαση για να δούν τι συμβόλαια θα μπορούσαν να αποκομίσουν. "Εάν δοθεί η επόμενη δόση, υπάρχει πραγματικό ενδεχόμενο να υπογραφτούν νέα συμβόλαια» αναφέρει -ή «υπόσχεται...»- παράγοντας από την Αθήνα", αναφέρει σε δημοσιεύμα της η Welt. Παράλληλα γίνονται εκτενείς αναφορές για την κατάσταση στην Ελλάδα που κρίνεται ακόμα και η παραμονή στο ευρώ το επόμενο διάστημα. Παρόλα αυτά οι μείωσεις στις εξοπλιστικές δαπάνες σε σχέση με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες είναι δυσανάλογες.
Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, συνεχίζει η Welt, προβλέπεται μείωση μόνο 0,2% στους εξοπλισμούς -δηλαδή κάπου 457 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, πρέπει να συγκριθούν με τη «μείωση 1,8 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες».
Στο ερώτημα γιατί οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι, φαινομενικά τουλάχιστον, δυσανάλογα υψηλές του μεγέθους της χώρας, η εφημερίδα αναφέρει την απάντηση του τέως υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα που υπενθυμίζει τον «εξοπλιστικό διαγωνισμό» με την Τουρκία και πως «είτε το θέλουμε είτε όχι, η Ελλάδα υποχρεούται να διαθέτει ισχυρό στρατό».
Και σχολιάζει σε αυτό το σημείο η εφημερίδα: «Ο Δ.Δρούτσας δεν να φοβάται αντιρρήσεις από τον ελληνικό πληθυσμό, καθώς ο ελληνικός στρατιωτικός τομέας υπόσχεται ασφάλεια, αλλά και θέσεις εργασίας».

Τα πεδία με αστεράκι(*) είναι υποχρεωτικά
Email/ Φίλου:*
Συμπληρώστε το όνομά σας και το e-mail σας ώστε να ξέρουν οι φίλοι σας ποιος τους στέλνει το μήνυμα
Όνομα:
Email:* Link:[http://www.sofokleousin.gr/archives/91159]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |