ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Χρυσός σκακιστής ο Σωτήρης Μαλικέντζος /

Χρυσός σκακιστής ο Σωτήρης Μαλικέντζος



Για 2η συνεχή χρονιά ο νεαρός Βολιώτης αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας Νέων Ανδρών 2012
Ο Σωτήρης Μαλικέντζος κατέκτησε για 2η συνεχή χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας Νέων Ανδρών κάτω των 20 ετών στα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Σκακιού 2012 που διεξήχθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας στην Αθήνα από 3 μέχρι 9 Ιανουαρίου και διοργανώθηκαν όπως κάθε χρόνο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
Ο Σωτήρης Μαλικέντζος αναδείχτηκε Πρωταθλητής Νέων Ανδρών 2012 αήττητος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες (5 νίκες και 2 ισοπαλίες) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο καθώς και την πρόκριση του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2012 και για το Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών 2013 (την συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών 2012 την έχει εξασφαλίσει ήδη από τον κατάκτηση του περσινού τίτλου του Πρωταθλητή Νέων 2011).
Ο Σωτήρης Μαλικέντζος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βόλο. Από το 2003-2007 υπήρξε σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου όμως από το 2008 είναι μέλος της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης.
Το 2008 αγωνίστηκε στην πρώτη σκακιέρα της Εθνικής Ομάδας στην Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων κάτω την 16, που πραγματοποιήθηκε στην Μερσίνα της Τουρκίας και το 2009 αναδείχτηκε Πρωταθλητής Θεσσαλίας (Ανδρών).
H Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία τον έχει επιλέξει να συμμετέχει στα προπονητικά κλιμάκια επίλεκτων νέων σκακιστών, υπό τον Grand Master Slavoljub Marjanovic.
Παράλληλα με την συμμετοχή του ως σκακιστής σε σκακιστικά τουρνουά και αγώνες ασχολείται ως προπονητής σκακιού αλλά και ως διαιτητής ενώ φέρει πλέον τον σκακιστικό τίτλο του Fide Master.
Από το 2010 φοιτά στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου και είναι ο προπονητής της ομάδας σκάκι του συλλόγου φοιτητών της Νομικής.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |