ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα /

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα



Κρίσιμες συναντήσεις θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, με αξιωματούχους της κυβέρνησης, σε έναν καθοριστικό νέο γύρο διαπραγματεύσεων ενόψει συμφωνίας για το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Η τελική συμφωνία εκτιμάται ότι θα κλείσει το αργότερο μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η συμφωνία αναμένεται να «κλειδώσει» εντός των προσεχών ημερών, με την έλευση σήμερα, στην Αθήνα, του διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στις οποίες αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό σχέδιο είναι βασισμένο στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου 2011 και προβλέπει μείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων κατά 50% ή 100 δισ. ευρώ, ή κατά 46% του ΑΕΠ.

Xθες ο επίτροπος Ολι Ρεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επανέλαβε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωνε, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ότι «βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό σημείο στην πορεία των συζητήσεων».

Έκπτωση έως και 90%
Προσφορές Ξενοδοχείων»

www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/286187/stin-teliki-eutheia-oi-diapragmateuseis-gia-to-kourema-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |