ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Εκθεση σύγχρονης τέχνης με τη συμμετοχή γνωστών Βολιωτών εικαστικών στην Αθήνα /

Εκθεση σύγχρονης τέχνης με τη συμμετοχή γνωστών Βολιωτών εικαστικών στην Αθήνα



Βολιώτες εικαστικοί συμμετέχουν στην έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Rooms 2012» που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Η ιστορικός τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου και ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς συμμετέχουν στον θεσμό που διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, για δωδέκατη φορά από το 1999, στο Ξενοδοχείο «St George Lycabettus», στην Δεξαμενή, Κολωνάκι.
Σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και ιστορικές εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, 23 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί Τέχνης, Αρχιτέκτονες, θεατρολόγοι, χορογράφοι, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που θα παρουσιασθούν στα δωμάτια ενός ορόφου του Ξενοδοχείου. Συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες που θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα, γλυπτικά, εικαστικές - ηχητικές, φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects, design, performances, προβολές, ταινίες, και άλλα έργα.
Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται ατομικά σε κάθε ένα δωμάτιο σε έναν όροφο του ξενοδοχείου, όπου το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να παρουσιασθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος. Η επιλογή ενός διαφορετικού χώρου, ενός ξενοδοχείου, για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης, ήταν συνάρτηση και της επιλογής για αυτόνομες παρουσιάσεις των καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο αλλά και της ανάγκης το σύγχρονο έργο τέχνης να διεκδικήσει και να καταλάβει τον δικό του προσωπικό, ιδιωτικό και ταυτόχρονα δημόσιο χώρο, σε πλήρη αντιστοιχία και αρμονία με τον χαρακτήρα και το νόημα του σήμερα.
Επιμελητές είναι οι: Χριστίνα Ανδρουλιδάκη, Βασιλική Βαγενού, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Μαρία Γοργία, Γκέλυ Γριντάκη, Γιώργος Δάβος, Δηώ Καγγελάρη, Χάρις Κανελοπούλου, Μαργαρίτα Καταγά, Τάσος Κουτσουρής, Γιώτα Κωνσταντάτου, Αρετή Λεοπούλου, Μαρία Μαραγκού, Νίκος Μυκονιάτης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Κωνσταντίνος Πατέστος, Ειρήνη Σαββανή, Χάρης Σαββόπουλος, Κωστής Σταφυλάκης, Εφη Στρούζα, Φαίη Τζανετουλάκου, Γιάννης Τουμαζής, Λίνα Τσίκουτα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ιάνθη Αγγελίογλου, Λίζα Αλεξανδροπούλου, Ομάδα Αμάλγαμα, Νικολέττα Αντωνάκου, DASHNDEM (Demitrios Kargotis και Dash MacDonald), Στέλλα Δρυγιαννάκη, Αλέξανδορς Κακλαμάνος, Χριστίνα Καμμά, Ιωάννα Κασίκη, Πέγκυ Κλιάφα, Ματίνα Κουσίδη, Θάνος Κυριακίδης, Χρήστος Κωτσούλας, Βιργινία Μαστοργιαννάκη, Ναταλία Μηλιώκα, Γιάννης Μουράβας, Γιάννης Μπελημπασάκης, Παναγιώτης Μπρέντας, Θεοφάνης Νούσκας, Δημήτρης Παπουτσάκης, Νίκος Ποδιάς, Πάνος Σκλαβενίτης, Έφη Σπύρου, Γιάννης Σταματίου, Θεόδωρος Σταματογιάννης, Αναστάσης Στρατάκης, Ξένιος Συμεωνίδης, Νίκη Τσάχρα, Αγάθη Τσορώνη.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 16:00 - 22:00 τις καθημερινές, Σάββατο και Κυριακή 12:00 - 22:00.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |