ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Ψάχνει συμμάχους ενόψει τρόικας ο Παπαδήμος /

Ψάχνει συμμάχους ενόψει τρόικας ο Παπαδήμος



Με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού μετώπου ενόψει της επιστροφής της τρόικας στη Αθήνα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει σήμερα τις επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την μεταβατική κυβέρνηση.
Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος πηγαίνει όπως είπε για να πάρει μια απάντηση στις επιστολές που έχει αποστείλει στον κ. Παπαδήμο.
Ο κ. Καρατζαφέρης όπως έχει δηλώσει είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλε, να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, για τη στάση που θα κρατήσει η μεταβατική κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, αλλά και να δούνε από κοινού τα τρία κόμματα την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα και όχι ξεχωριστά, προκειμένου να δοθεί έμφαση στην ενότητα Ελλάδας.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Την ίδια ώρα η γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος απέστειλαν τελεσίγραφο στην Αθήνα ζητώντας επιτακτικά την άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξάλλου έρχονται με «άγριες διαθέσεις» επαναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα της κατάργησης της ΕΣΣΕ, των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και των επικουρικών συντάξεων. Στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθεί και πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, το γνωστό PSI το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Καχυποψία» στη Συγγρού

Τη Δευτέρα, ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θεωρεί ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, πέρα από όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης.
«Δεν βλέπουμε άγριες διαθέσεις από την πλευρά της Τρόικας και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν ανοίγει περισσότερα μέτρα από όσα της θέτουν», το χαρακτηριστικό σχόλιο στελέχους της παράταξης, υπονοώντας πως η μεταβατική κυβέρνηση –και προφανώς ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος- προτάσσουν τη δική τους ατζέντα, από εκείνη της τριμερούς.
Είναι γεγονός πως η καχυποψία της ΝΔ έχει πλέον αυξηθεί. Link:[http://www.newsbomb.gr/politikh/story/105953/psahnei-symmahoys-enopsei-troikas-o-papadimos/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |