ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Ασθενείς πληρώνουν μέχρι και 5000 ευρώ για να μεταφερθούν από την Σάμο στην Αθήνα /

Ασθενείς πληρώνουν μέχρι και 5000 ευρώ για να μεταφερθούν από την Σάμο στην Αθήνα



ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Ασθενείς πληρώνουν μέχρι και 5000 ευρώ για να μεταφερθούν από την Σάμο στην Αθήνα
Οι ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα υπονομεύουν την λειτουργία του ΕΚΑΒ Σάμου, με αποτέλεσμα, παρά την φιλότιμη προσπάθεια, οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του νησιού να μη μπορούν να καλυφθούν.

Παρά το γεγονός ότι έχουν αποσταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τόσο από τη διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και από το σύλλογο των εργαζομένων, η απάντηση- σύμφωνα με το έγγραφο υπ΄ αριθ. 41563- είναι ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν επιτρέπει καμία ενίσχυση σε προσωπικό στο παράρτημα ΕΚΑΒ Σάμου.
Το παράρτημα υπολειτουργεί από την πρώτη κιόλας μέρα, αφού εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους της ανατολικής Σάμου, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Σταμάτης Φιλιππής.
Εκτός από το πρόβλημα της μη επαρκούς στελέχωσης, μείζον θέμα έχει προκύψει και με τα ασθενοφόρα τα οποία είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Επίσης, πρόβλημα έχει προκύψει και με τις αεροκομιδές ασθενών μετά την αποχώρηση της εταιρίας AEGEAN, η οποία δεχόταν φορεία. Για το λόγο αυτό η διοικήτρια του νοσοκομείου Βάσω Σίδερη, ζητά με έγγραφό της από την Οlympic Air, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Σάμος- Αθήνα, να δρομολογήσει μεγαλύτερο αεροσκάφος, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που ασθενείς έχουν πληρώσει ακόμη και 5.000 ευρώ για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο των Αθηνών.


Link:[http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63600573]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |