ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Καρατζαφέρης: Να λειτουργήσει η Ελλάδα ως μια γροθιά /

Καρατζαφέρης: Να λειτουργήσει η Ελλάδα ως μια γροθιά



ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Καρατζαφέρης: «Να λειτουργήσει η Ελλάδα ως μια γροθιά»
Με την αρχαιοελληνική φράση «πάσιν εφ΄ηρώεσσιν κακών δ΄ ανεφαίνετο πυθμήν», που σημαίνει ότι «όλοι κοιτάζαμε τα κακά, αλλά κανένας δεν έβλεπε το τέλος» περιέγραψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρταζαφέρης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
«Μου έρχεται στο μυαλό ο Ορφέας από τα Αργοναυτικά. "Πάσιν εφ' ηρώεσσι κακών δ' ανεφαίνετο πυθμήν"», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν φαίνεται πυθμένας στα κακά και ως εκ τούτου να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».


ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ 09/01 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ
«Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», ήταν η απάντηση του Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση του με τον κ. Παπούλια, εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μια γροθιά».
Διευκρίνησε μάλιστα ότι γροθιά με σηκωμένο το ένα ή το άλλο δάκτυλο δεν είναι δυνατή. «Θα χρειαστεί η γροθιά και προφανώς θα σπάσει το δάχτυλο που δεν θα 'ναι δεμένο με τα άλλα».
Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο ότι «οι μέρες λιγοστεύουν και η ασυνεννοησία μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα». Πρότεινε δε, τα κόμματα να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή και να διαπραγματευτούν με την τρόικα από κοινού.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει ο ίδιος, υπενθύμισε ότι έχει στείλει δύο επιστολές προς τους πολιτικούς αρχηγούς, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, να γίνουνε δύο συσκέψεις, μία για το τι στάση θα κρατήσει η Αθήνα και μία (ώστε) όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε με την τρόικα». Γιατί η κατά μόνας συναντήσεις, το διαίρει και βασίλευε δεν βοηθούν. Και άλλο το συμφέρον της χώρας και άλλο το κομματικό συμφέρον του καθενός, σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Τέλος, αναφερόμενος στα σχόλια περί επιστροφής στη δραχμή, υποστήριξε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις βλάπτουν το συμφέρον του λαού.
Link:[http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63600569]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |