ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στην Τουρκία /

Πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στην Τουρκία



Τους λόγους που επέλεξε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία εξήγησε ο Άλμπερτ Ριέρα σε συνέντευξή του στη «Marca». «Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό», δήλωσε ο Ισπανός εξτρέμ. Δείτε τη γνώμη του για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

-Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, τι σε οδήγησε από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη;
«Η Γαλατάσαραϊ είναι ιστορικός σύλλογος και προέρχεται από μία καταστροφική σεζόν. Τερμάτισε όγδοη στο περασμένο πρωτάθλημα και 36 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Ουνάλ Αϊσάλ, θέλει να ξανακάνει την ομάδα πρωταθλήτρια. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό, ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν στη Γαλατά».

-Η ομάδα σου έχει ενισχυθεί με παίκτες όπως Μουσλέρα, Ουιφαλούσι, Φελίπε Μέλο και Ελμάντερ. Όχι κι άσχημα…
«Υπάρχει ενθουσιασμός και όχι μόνο για τους παίκτες. Ο Φατίχ Τερίμ, ένας εγνωσμένης αξίας προπονητής, επέστρεψε στον πάγκο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς από τους οκτώ ξένους στο ρόστερ μπορούν να παίξουν μόνο οι έξι. Στο τελευταίο ματς παίξαμε χωρίς τον Εμπουέ και τον Μπάρος κι αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του ρόστερ».

-Εσύ είσαι μόνιμα βασικός…
«Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Με εξαίρεση το πρώτο ματς, όπου μόλις είχα ενσωματωθεί στην ομάδα, στα υπόλοιπα παιχνίδια είμαι βασικός και τα πράγματα πάνε καλά. Είμαστε τρίτοι και τρεις βαθμούς πίσω από τη Φενέρμπαχτσε».

-Αποτελεί πρώτο στόχο η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Ακριβώς. Η Φενέρμπαχτσε έχει πουλήσει κάποιους παίκτες και ήρθα εδώ με στόχο να κατακτήσω τον τίτλο. Η φιλοσοφία μου είναι πως προτιμώ να παίξω σε ένα πρωτάθλημα με χαμηλότερο επίπεδο και να διεκδικώ τίτλους παρά να είμαι σε μία μέτρια ομάδα σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να δούμε την αξία της φετινής Γαλατάσαραϊ στο Champions League ή στο Europa League».

-Είχες την ευκαιρία να παίξεις μπροστά σε τρία από τα πιο πιστά κοινά της Ευρώπης.
«Ο κόσμος της Λίβερπουλ παίρνει 10 για τα πάντα. Υπάρχουν οπαδοί όπου κι αν πας. Ο φανατισμός των οπαδών της Γαλατάσαραϊ ή του Ολυμπιακού δεν συγκρίνεται. Όταν πήγα στην Αθήνα με περίμεναν 5.000 άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες, ούτε με παίκτες σαν τον Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

-Έχεις παίξει σε Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελλάδα και Τουρκία. Ποια γνώμη έχεις για το κάθε πρωτάθλημα;
«Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο πρωτάθλημα. Απλώς είναι διαφορετικά. Στην Αγγλία απόλαυσα περισσότερο το ρυθμό των αγώνων. Στην Ισπανία το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο θέμα ελέγχου, όπου η πάσα και η τεχνική έχουν μεγαλύτερη σημασία. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες και τις μικρές ομάδες και παίζοντας στον Ολυμπιακό είχαμε κυριαρχία στην κατοχή της μπάλας. Στη Γαλλία κυρίαρχο ρόλο παίζει το δυναμικό παιχνίδι και οι ομάδες έχουν 8-9 παίκτες με αφρικανική καταγωγή. Στην Τουρκία υπάρχει ένας συνδυασμός δυναμικού και τεχνικού ποδοσφαίρου».

-Σε ποια πρωταθλήματα θα ήθελες να παίξεις;
«Στην Ιταλία ή τη Γερμανία, ειδικά στην τελευταία που βρίσκεται το ποδόσφαιρο σε άνθηση. Επίσης στη Ρωσία, που είναι ένα πρωτάθλημα που συνεχώς αναπτύσσεται».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην πατρίδα;
«Θα ήθελα να αποσυρθώ παίζοντας στη Μαγιόρκα. Φυσικά θέλω να επιστρέψω και να είμαι σε καλό επίπεδο όχι να σέρνομαι. Αν είναι να κλείσω την καριέρα μου με την ομάδα που με ανέδειξε, θέλω να μπορώ να συνεισφέρω για να ανταποδώσω την αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος».

Πηγή: sport-fm.gr

Κάνε trading σε ελληνικές μετοχές
με προμήθεια 0,20% και margin 1:10ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/251694/pio-adagonistiko-to-protathlima-stin-tourkia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |