ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >IndieGoGo: Βρες λεφτά για την ιδέα σου! /

IndieGoGo: Βρες λεφτά για την ιδέα σου!Μια εναλλακτική κίνηση για τη χρηματοδότηση ταινιών - και πάσης φύσεως ιδεών - προτείνει η πλατφόρμα IndieGoGo.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε ανεξάρτητους δημιουργούς, που δεν έχουν χρηματοδότη, να ολοκληρώσουν το project των ονείρων τους.

Η ιδέα ανήκει στον Slava Rubin, που μετά τον θάνατο του πατέρα του, προσπάθησε μάταια να βρει κάποιον να επενδύσει στην έρευνα για τον καρκίνο του νωτιαίου μυελού.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2008 και μέχρι τώρα έχει φιλοξενήσει προτάσεις χιλιάδων δημιουργών. Τα projects μπορεί να είναι από το άνοιγμα μιας καφετέριας μέχρι το γύρισμα μιας ταινίας.

Χρηματοδότης μπορεί να γίνει όποιος επιθυμεί, ενώ οι δωρεές ξεκινούν από το 1 ευρώ…

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το 10% περίπου των projects καταφέρνουν να συγκεντρώσουν το ποσό που επιθυμούν, ενώ το 40% καταφέρνει να μαζέψει κατά μέσο όρο γύρω στα 500 δολάρια.

Η πλατφόρμα χρηματοδότησης δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα. Μόλις δεκατέσσερις ιδέες εμφανίζονται στην ιστοσελίδα για την Ελλάδα, ωστόσο μία έχει καταφέρει να υλοποιηθεί (ένα μικρό βιβλιοπωλείο – εκδόσεις στη Σαντορίνη).

Ο ανεξάρτητος καλλιτεχνικός οργανισμός, Exile Film, που εδρεύει στην Ελλάδα και ειδικεύεται στο ντοκιμαντέρ έχει αποφασίσει να γνωρίσει τους Έλληνες με την IndieGoGo.

Διοργανώνει ένα εργαστήριο, όπου θα μιλήσει η ελληνοαμερικανίδα Alethea Avramis μέσω Skype.

Η ελληνοαμερικανίδα, που κατάφερε και συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό ώστε να γυρίσει την πτυχιακή ταινία της στην Αθήνα, θα μοιραστεί με τους ενδιαφερόμενους την εμπειρία της και τον τρόπο που κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.exilefilms.gr ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |