ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Ισραηλινά ελικόπτερα στη Λάρνακα.Συμφωνία με Κύπρο /

Ισραηλινά ελικόπτερα στη Λάρνακα.Συμφωνία με Κύπρο



Το Ισραήλ μετά από τη συμφωνία με την Αθήνα πήρε το "ΟΚ" και από τη Λευκωσία να χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή διευκολύνσεις για τα στρατιωτικά του μέσα, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. ??

«Ισραηλινά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας για ανεφοδιασμό, αφού πρώτα ζήτησαν και έλαβαν έγκριση από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για άφιξη έξι ισραηλινών στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Λάρνακα. ??

Τα ελικόπτερα είχαν προορισμό την Ιταλία και χρησιμοποίησαν τη Λάρνακα ως σημείο ανεφοδιασμού, μιας και μερικά εξ' αυτών έκαναν περιπολία πάνω από τα οικόπεδα "Αφροδίτη" και "Λεβιάθαν" της κυπριακής και ισραηλινής ΑΟΖ, αντίστοιχα.??

Την ίδια ώρα αναμένεται στην Κύπρο το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσφ", το οποίο βρίσκεται σε πορεία για στρατιωτική άσκηση "περιπολία και υποστήριξη μάχης", ενώ παράλληλα ο ρωσικός στόλος αναμένεται να επισκεφθεί και τη Ρόδο. ??

Η όλη κίνηση του Ισραήλ δεν είναι άσχετη με τα ευρύτερα μηνύματα που επιθυμεί να στείλει το Τελ Αβίβ προς πάσα κατεύθυνση, ότι δηλαδή μπορεί να έχει διευκολύνσεις σε όλη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. ??

Τα μηνύματα, βεβαίως, απευθύνονται κυρίως προς την Άγκυρα, η οποία για δεκαετίες προσπαθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αναδειχθεί ως "χωροφύλακας" της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.ΠΗΓΗ: onalert.gr Link:[http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9288]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |