ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Η διαφωνία Τζίγκερ-πρίγκιπα /

Η διαφωνία Τζίγκερ-πρίγκιπα



Καθυστερούν οι εξελίξεις στην αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό. Οι όροι που έθεσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, με κυριότερο την άμεση καταβολή 15 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να υπάρξει εγγύηση πως θα μπουν στην ομάδα, ωστόσο ο Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει διαφορετική άποψη.

Προτείνει να ακυρωθεί η ΓΣ της 4ης Νοεμβρίου που αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από άλλο μέτοχο και ζητεί να καταθέσει ο «Τζίγκερ» τις μετοχές του σε τράπεζα, όπου θα βάλει 20 εκατ. ευρώ ο πρίγκιπας και στη συνέχεια να πάει ως μεγαλομέτοχος, πια, σε γενική συνέλευση για να βάλει αυτά τα χρήματα και να ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ ορίζοντας νέο. Στη νέα επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές σήμερα, ο πρίγκιπας αναμένεται να προτείνει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη να καταθέσει τα 20 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό ξένης τράπεζας με τη δέσμευση να είναι διαθέσιμα τα χρήματα για την ΠΑΕ μόλις μεταβιβαστούν οι μετοχές. Από πλευράς «Τζίγκερ» υπάρχει η απορία για ποιο λόγο δεν επιθυμεί ο πρίγκιπας να μπουν τα χρήματα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης, ο Αλ Σαούντ θέλει να προηγηθεί όλων των διαδικασιών οικονομικός έλεγχος, ενώ για την επινοικίαση της Παιανίας δεν θέλει να συζητήσει με την τωρινή διοίκηση. Για τους δύο τελευταίους όρους, η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν έχει αντίρρηση.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, Βλάσης Τσάκας, μίλησε στη SportDay για την ατζέντα της ημέρας. «Την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) οι δικηγόροι θα έχουν μια καθοριστική συνάντηση και θα καταθέσουμε μια αντιπρόταση σε αυτά που προτείνει ο Βαρδινογιάννης. Πιστεύω κι ελπίζω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Θα δημοσιοποιήσουμε τα βασική σημεία της αντιπρότασης για να τα ξέρει ο κόσμος», δήλωσε και πρόσθεσε: «Και 70 εκατ. ευρώ βάζει τώρα ο πρίγκιπας, αλλά πρώτα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος 10-15 μέρες, ώστε νε βεβαιωθούμε για το έλλειμμα».

Είναι σαφές πως ο Αλ Σαούντ δεν θα έρθει στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα και δεν θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Εφόσον υπογραφεί το προσύμφωνο, θα έρθει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει το ΔΣ της ΠΑΕ που αναμένεται να δώσει τη συγκατάθεσή της στην Arboris Capital να αναζητήσει επενδυτή. Και όσο ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ δεν γίνεται αφεντικό στον Παναθηναϊκό, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταλήξει σε άλλα χέρια η ΠΑΕ.

Με Καντέ βασικό και Πετρόπουλο ερωτηματικό
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε χθες τις προθέσεις του αναφορικά με την ενδεκάδα του αγώνα του Σαββάτου με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζει τρεις αλλαγές, δύο αναγκαστικές και μία όχι, σε σχέση με το ματς στην Ξάνθη. Ο Κατσουράνης θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Βιτόλο και ο Μαρίνος αυτή του τραυματία Βύντρα, ενώ ο Καντέ φαίνεται να κερδίζει τη θέση στην άμυνα δίπλα στον Μπουμσόνγκ από τον Σαριέγκι. Οι «πράσινοι» θα παίξουν πιθανότατα με τους Καπίνο, Μαρίνο, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλο, Σιμάο Κατσουράνη, Κουίνσι, Ζέκα, Λέτο και Κλέιτον. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Πετρόπουλου, που λόγω ίωσης δεν προπονήθηκε ούτε χθες. Αν δεν τα καταφέρει και σήμερα, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει ούτε έναν κλασικό φορ στη 18αδα, καθώς εκτός μάχης παραμένουν Ρούντολφ και Τοτσέ.

Πηγή: sportfm.gr

Κάνε trading σε ελληνικές μετοχές
με προμήθεια 0,20% και margin 1:10ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/248059/i-diafonia-tziger-prigipa/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |