ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Εκδρομή με παιδιά την 28η Οκτωβρίου. Προτάσεις /

Εκδρομή με παιδιά την 28η Οκτωβρίου. Προτάσεις



"Πού να πάμε" μπορεί να σκέφτεστε. Κι αν βρέχει τι θα κάνουμε; Θα’ μαστε κλεισμένοι σε έναν ξενώνα και τα παιδιά τι θα κάνουν; Θα τρέχουν πάνω κάτω στο σαλόνι; Τι να πάμε να κάνουμε σε ένα ωραίο ξενώνα "μέσα στο πουθενά"; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη η διαμονή σε έναν παραδοσιακό ξενώνα με παιδιά. Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν είναι συνήθως πολύ ευρύχωροι, ή έχουν επικίνδυνα σημεία για μικρά παιδιά, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά πλήττουν στην εξοχή αν δεν έχουν παρέα ή όταν δεν υπάρχει κάτι να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ακολουθούν λοιπόν μερικές προτάσεις για αποδράσεις και δραστηριότητες για όσους έχουν παιδιά και επιζητούν έναν τρόπο να περάσουν ένα ευχάριστο οικογενειακό τριήμερο.

Μερικές σκέψεις και προτάσεις

* Σκεφθείτε το ενδεχόμενο να πάτε κάπου χωρίς πολλές ώρες οδήγημα. Μπορεί να ακούγεται πολύ ωραίο να φύγετε από την Αθήνα για ένα τριήμερο στη Φλώρινα ή την Καστοριά, αλλά μπορεί να είναι πιο ξεκούραστο να πάτε κάπου πιο κοντά. Για παράδειγμα, μόλις μία ώρα από την Αθήνα μπορείτε να βρεθείτε στο Alkyon Resort στο Βραχάτι Κορινθίας όπου επιπλέον θα βρείτε και πολλές υποδομές για παιδιά.
* Πριν κλείσετε τον ξενώνα που σας φαίνεται ατμοσφαιρικός και γραφικός, ρωτήστε για τις υποδομές για παιδιά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά μερικοί ξενώνες δεν δέχονται μικρά παιδιά. Απευθύνονται σε ζευγάρια και δεν έχουν κατάλληλες υποδομές για παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει νόημα να κλείσετε εκεί και να ταλαιπωρηθείτε.
* Αναζητήστε ξενώνες φιλικούς προς τα παιδιά, που έχουν και υποδομές για παιδιά. Για παράδειγμα το Daphne’s Club Apartments στη Συκιά Κορινθίας έχει και μια μικρή παιδική χαρά αλλά και παιχνίδια. Οι τιμές ξεκινάνε από €80 για δίκλινο και τρίκλινο και φτάνουν τα €130 για πεντάκλινο.
* Εάν έχετε δυνατότητα να πάτε πιο μακριά αξίζει να επιλέξετε έναν προορισμό που διαθέτει πολλά επιλογές τόσο για διαμονή όσο και σε αξιοθέατα. Για παράδειγμα στην Κρήτη, αποκλείεται να βαρεθείτε. Μπορείτε να κάνετε ωραίες βόλτες στην Κνωσό, στην παλιά πόλη των Χανίων και αν βρέχει μπορείτε να επισκεφθείτε το Θαλασσόκοσμο, το εντυπωσιακό ενυδρείο μόλις 14χλμ από το Ηράκλειο.
* Σκεφθείτε στη λογική του city break. Μία πόλη όπως η Πάτρα, ο Βόλος ή η Θεσσαλονίκη έχουν πολλά να προσφέρουν. Έχουν πολλά πράγματα να δει και να κάνει κανείς και πολλές επιλογές για διαμονή. Στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι να πηγαίνουμε για απόδραση του Σαββατοκύριακου σε μία Ελληνική πόλη. Παρά ταύτα μία τέτοια επιλογή παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα στην Πάτρα, μπορείτε να ζήσετε ένα αληθινό παραμύθι στο οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS στο Πετρωτό, να επισκεφθείτε τα πολλά αξιοθέατα της πόλης όπως το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης στη Θεσσαλονίκη, μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν την περιοδική έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης "31 Μεγάλες Στιγμές του Ελληνικού Μπάσκετ" που εγκαινιάζεται στις 21 Οκτωβρίου.
* Αν έχετε βαρεθεί κάθε μέρα να βρίσκεστε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, σκεφθείτε "car free" διακοπές, δηλαδή μέρη που μπορείτε να πάτε και να αφήσετε το αυτοκίνητο και να κάνετε βόλτα με τα πόδια. Μία αγαπημένη επιλογή είναι το Ναύπλιο, ένας ιδανικός προορισμός για παιδιά. Παρκάρεις το αυτοκίνητο και κινείσαι στην παλιά πόλη με τα πόδια, ενώ τα παιδιά μπορούν να είναι λίγο πιο ελεύθερα στην πλατεία.
* Επιλέξτε ένα μέρος με οργανωμένες δραστηριότητες στη φύση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βαρεθούν τα παιδιά. Στον Κόνιτσα μπορείτε να επισκεφθείτε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι, εκτάσεως 2050 στρεμμάτων. Στη Λίμνη Κερκίνη τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα μαγευτούν από την ομορφιά και θα εντυπωσιαστούν από την ποικιλία των δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε περιήγηση στη λίμνη με κανό ανάμεσα στα δέντρα, στις καλαμιές και σε αβαθή νερά, ποδηλατικές εκδρομές, παρατήρηση πουλιών και πολλά άλλα. Επίσης στη Λίμνη Πλαστήρα μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες όπως ιππασία και τοξοβολία.
* Αν τα έξοδα για το τριήμερο σας φαίνονται πολλά, υπάρχει πάντα η επιλογή της μονοήμερης εκδρομής. Για παράδειγμα μπορείτε να πάτε μέχρι το Κάψια στην Αρκαδία όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναδικό σπήλαιο και μετά να φάτε πεντανόστιμο κρέας στην Ταβέρνα Φάνης (τηλ. 2710 243512) ή να κάνετε μία εκδρομή μέχρι τη Λίμνη Στυμφαλία και να επισκεφθείτε το εντυπωσιακό Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Link:[http://ourlife.gr/permalink/9613.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |