ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Απολύσεις εργατών στην Καθαριότητα /

Απολύσεις εργατών στην Καθαριότητα



Τα προεδρικά διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης έχει έτοιμα η κυβέρνηση και αναμένεται να τα ενεργοποιήσει άμεσα αν δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Αυτό έκανε γνωστό, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή.
Τυχόν ενεργοποίηση των προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία προβλέπουν την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των οργανικών θέσεων, σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν ή στην καλύτερη περίπτωση θα μπουν σε εφεδρεία.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επισφραγίσει και την ανοιχτή σύγκρουση στην οποία οδηγείται η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ ύστερα, μάλιστα, από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε κατά τη συνάντηση των απεργών με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, το απόγευμα της Παρασκευής. Η ρήξη αυτή τη φορά επήλθε, προτού καν δήμαρχοι, κυβέρνηση και εργαζόμενοι εισέλθουν στην ουσία της συζήτησης για τα αιτήματα των απεργών.
Η φωτιά άναψε όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό για "Καμόρα" και "αυγό του φιδιού" και εκείνος αρνήθηκε. «Τι μας καλέσατε τότε;», αναρωτήθηκαν οι απεργοί, που αποχώρησαν από τη συνάντηση, καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη σύγκρουση».
Στη συνέχεια, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Αργά χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συνεχιζόμενες απεργίες και την επόμενη εβδομάδα, μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον Εισαγγελέας, στο χώρο του ΧΥΤΑ στη Φυλή.
Η ρήξη που έχει επέλθει δημιουργεί πλέον εκρηκτικές συνθήκες. Ήδη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται στη χωματερή της Φυλής έκλεισαν την είσοδο και άπλωσαν την ελληνική σημαία.
Αναθέσεις
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ανέθεσε, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, το συγκεκριμένο έργο σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, με την εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους για τη Δημόσια Υγεία χώρους.
Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |