ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >ΜΑΤ και εισαγγελέας άνοιξαν τον ΧΥΤΑ /

ΜΑΤ και εισαγγελέας άνοιξαν τον ΧΥΤΑ



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής στην Φυλή και έχουν καταλάβει τον ΧΥΤΑ, προκειμένου να περιφρουρήσουν την μεταφορά τον απορριμμάτων στην χωματερή από τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Την ώρα που τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στον ΧΥΤΑ, στον χώρο βρίσκονταν περίπου 20 απεργοί, που είχαν κλείσει τις πύλες με μεγάλα κοντέινερ.

Πλέον , ο ΧΥΤΑ λειτουργεί κανονικά αλλά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία τους ως την Πέμπτη.
Παράλληλα, δημοτικοί υπάλληλοι και κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου το βράδυ του Σαββάτου, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.
Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ τα οποία καταγγέλλουν ότι τα απορριμματοφόρα άδειασαν τα σκουπίδια στο χώρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την Αστυνομία.
Εξάλλου ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας στάθμευσαν το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή.
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή και την προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλασόπουλος ανακοίνωσε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ειδικά για τον υφ. Εσωτερικών Π.Κουκουλόπουλο, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ διευκρίνησε οτι ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα αποτρέψουν με οποιονδήποτε τρόπο την αποκομιδή απορριμάτων.

Ο κ.Μπαλασόπουλος κατήγγειλε ότι από τα ξημερώματα της Κυριακής ο ΧΥΤΑ της Φυλής λειτουργεί χωρίς μέτρα ασφαλείας και πρόσθεσε επίσης οτι στις ιδιωτικές εταιρείες εργάζονται αλλοδαποί οι οποίοι δεν είναι σίγουρο οτι είναι ασφαλισμένοι. Κατήγγειλε επίσης οτι έχουν ανοίξει όλες οι παράνομες χωματερές της Αττικής προκειμένου να μεταφέρονται εκεί τα απορρίματα και ότι θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη γι΄αυτό το θέμα.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων οτι θέλει εκτός από την δική τους απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική και η 48ωρη της ΑΔΕΔΥ της ερχόμενης εβδομάδας.

Για τα φαινόμενα προπηλακισμού κατά των εργαζομένων των ιδιωτικών εταιρειών, που πήραν μέρος στην αποκομιδή, δήλωσε ότι δεν ευθύνεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά ορισμένα ΜΜΕ που γνωστοποίησαν στοιχεία για τις εταιρείες, μιλώντας για επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα που δίνουν.
Πυρά Σγουρού εναντίον Καμίνη

Επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων αλλά και της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμων και μόνο. Θα έπρεπε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την εισαγγελία και τον Δήμο της Αθήνας να λύσουν το θέμα των σκουπιδιών και όχι να πετούν το μπαλάκι της αποκομιδής στον Σγουρό» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης απάντησε πως έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Σγουρού για τα σκουπίδια
ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Εμείς μαζεύουμε τα σκουπίδια, όχι οι ιδιώτες"
Στη Δικαιοσύνη για την αποκομιδή των σκουπιδιών
Έτοιμη η διάταξη κατάργησης οργανικών θέσεων στην καθαριότητα
ΚΕΕΛΠΝΟ: Υγειονομική βόμβα τα σκουπίδια στους δρόμους
"Καμπανάκι" για τα σκουπίδια από τον Ιατρικό Σύλλογο ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |