ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Ιδιώτες μαζεύουν τα σκουπίδια - Ανεβαίνει η ένταση στο ΧΥΤΑ (Videos) /

Ιδιώτες μαζεύουν τα σκουπίδια - Ανεβαίνει η ένταση στο ΧΥΤΑ (Videos)



Τεταμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, με τους συγκεντρωμένους να προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα από τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Στο χώρο του ΧΥΤΑ κατέφθαναν έως αργά το βράδυ κατά δεκάδες εργαζόμενοι σε δήμους, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέρφους τους.

Νωρίτερα, έφτασε στο ΧΥΤΑ ένα περιπολικό το οποίο προειδοποίησε τους καταληψίες να επιτρέψουν την είσοδο στα πρώτα απορριμματοφόρα.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές, που έχουν οχυρωθεί από νωρίς το απόγευμα μέσα στους χώρους του ΧΥΤΑ, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ενώ έχουν προμηθευτεί με καδρόνια και πέτρες.

Σημειώνεται ότι στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, σε κοντινή απόσταση από τη χωματέρή, βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Το θερμόμετρο στο ΧΥΤΑ ανέβηκε επικίνδυνα, μετά την εντολή εφαρμογής της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναθέσει το έργο αποκομιδής σε 3 ιδιωτικές εταιρείες.

Πρόκειται για την Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ (με διακριτικό τίτλο Helesi) την Alpha Green ABEE και την Περιβαλλοντική Μεταφορική A.Ε..

Τα απορριμματοφόρα ξεκίνησαν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εξέφρασε την πεποίθηση πως όλοι θα συνδράμουν, ώστε να πρυτανεύσει η λογική προς όφελος της κοινωνίας και της προστασίας των πολιτών.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, διαβεβαίωνε ότι «η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα» καθώς δεν θα υπάρχει ούτε ένα σκουπίδι στους δρόμους της Αθήνας, ενώ επεσήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια να μην φθάσει στα άκρα, η σύγκρουση με τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, που μπλοκάρουν τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε τους εργαζόμενους στον ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι εάν δεν συνδράμουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταργήσει όλους τους δημόσιους οργανισμούς υπηρεσιών καθαριότητας και να τους αναθέσει σε ιδιώτες. Μάλιστα, επικαλέστηκε την υγειονομική διάταξη που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας, που κάνει λόγο για «τοξική βόμβα» που θα πρέπει να απομακρυνθεί.

Στο κ. Κουκουλόπουλο απάντησε με δηλώσεις του στο protothema.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κ. Μπαλασόπουλος, με τη χαρακτηριστική φράση «Μολών λαβέ», ενώ εκτίμησε ότι αν η αστυνομία σκοπεύσει να κάνει έφοδο τότε κατά πάσα πιθανότητα θα την κάνει το πρωί του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕ ΟΤΑ εξήγγειλε δύο 48ωρες απεργίες από αύριο και συμμετοχή στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 του μηνός.Πηγή - ProtoThema Link:[http://e-volos.gr/el/ellada_1/idiotes_mazeuoun_ta_skoupidia__anebainei_i_entasi_sto_xyta_videos.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |