ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Λεπτομέρειες που σοκάρουν από την ληστεία στο σπίτι του Φουστάνου /

Λεπτομέρειες που σοκάρουν από την ληστεία στο σπίτι του Φουστάνου



Για πρώτη φορά ο Ανδρέας Φουστάνος αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από την άγρια νύχτα που έζησε. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο πλαστικός χειρουργός των επωνύμων εξομολογείται με λεπτομέρειες που σοκάρουν και κόβουν την ανάσα την εφιαλτική περιπέτεια που βίωσε μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην Κηφισιά από τρεις αδίστακτους ληστές.

Ο διάσημος πλαστικός χειρουργός μιλάει για το προφίλ των δραστών, για το πόσο άλλαξε η ζωή του μετά από εκείνο το βράδυ, αλλά και για το πώς ένιωσε όταν απειλήθηκε ταυτόχρονα από δυο φονικά όπλα. Οταν οι αδίστακτοι κακοποιοί έβαλαν στον κρόταφό του την παγωμένη κάννη του όπλου, εκείνος κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος και να αποφύγει τα χειρότερα, ενεργώντας με λεπτούς χειρισμούς... χειρουργικής ακριβείας.

Οι εφιαλτικές στιγμές της μισής ώρας που παρέμειναν οι δράστες στο σπίτι τη νύχτα της 5ης Οκτωβρίου θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη του. Δεν πρόλαβαν να περάσουν πέντε μέρες και η αδρεναλίνη του διάσημου πλαστικού χειρουργού χτύπησε και πάλι κόκκινο. Στο άκουσμα της σύλληψης των αδίστακτων ληστών της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, στο μυαλό του επέστρεψε το χρονικό του τρόμου που έζησε μέσα στο σπίτι του.

Πίστεψε ότι ίσως και ο ίδιος είχε πέσει θύμα της πιο σκληρής συμμορίας που έχει δραστηριοποιηθεί στην Αθήνα. Αλλώστε η μεθοδολογία και η βιαιότητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες που εισέβαλαν στο πολυτελή σπίτι του στην Κηφισιά ήταν πανομοιότυπες με αυτή των πέντε Αλβανών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών. Ο Ανδρέας Φουστάνος αμέσως έσπευσε να δει τις φωτογραφίες των κακοποιών. «Οι τρεις ένοπλοι που μπήκαν στο σπίτι μου δεν ήταν ερασιτέχνες διαρρήκτες.

Ηταν επαγγελματίες ληστές που γνώριζαν τη δουλειά πολύ καλά» δηλώνει ο διάσημος γιατρός που τον εμπιστεύονται όλοι οι σταρρ και τονίζει: «Είδα τις φωτογραφίες των ληστών με τα Καλάσνικοφ και είμαι βέβαιος πως στη δική μου περίπτωση δεν ήταν αυτοί οι δράστες. Πιστεύω ότι οι άγνωστοι που με λήστεψαν παραμένουν ασύλληπτοι. Ηταν και αυτοί νεαρής ηλικίας, ενώ ο ένας μιλούσε σπαστά ελληνικά και η προφορά του θύμιζε Αλβανό μετανάστη. Ωστόσο, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για την εθνικότητά τους».


«Ηταν μελετημένοι»

Ολα ξεκίνησαν αργά το βράδυ, την ώρα που ο Ανδρέας Φουστάνος παρακολουθούσε τηλεόραση στην μονοκατοικία του επί της οδού Δημοσθένους στην Κηφισιά. Οι τρεις δράστες «τρύπωσαν» στο σπίτι από μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν.

Ο ίδιος φέρνει στο νου του τις κινηματογραφικές σκηνές που ακολούθησαν και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα, κινήθηκαν αστραπιαία και δεν έχασαν άσκοπα χρόνο. Ολες οι κινήσεις τους ήταν γρήγορες και απόλυτα μελετημένες. Με πλησίασαν χωρίς να τους αντιληφθώ και κατάφεραν να με αιφνιδιάσουν. Ο ένας από αυτούς μου κόλλησε ένα μαχαίρι στο πρόσωπο και ένας άλλος μου έβαλε ένα πιστόλι στον κρόταφο. Αφού με ακινητοποίησαν, με έδεσαν χειροπόδαρα χρησιμοποιώντας tie raps (πλαστικοί σφικτήρες) που δεν κόβονται με τίποτα. Στη συνέχεια με φίμωσαν και μου έκλεισαν τα μάτια για να μη βλέπω. Αμέσως κατάλαβα ότι το μόνο που ήθελαν ήταν να γίνουν όλα γρήγορα και χωρίς φασαρία».

Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν βασανιστικά. Ο γιατρός των επωνύμων, με ζωγραφισμένη την αγωνία στο πρόσωπό του, βρισκόταν όμηρος στα χέρια τριών αδίστακτων ληστών. Επρεπε να παραμείνει συγκεντρωμένος και ψύχραιμος. Μια λάθος κίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Δεμένος χειροπόδαρα και με τρεις αγνώστους να τον απειλούν, ο Ανδρέας Φουστάνος κατάφερε να χειριστεί την κατάσταση με μαεστρία. Το αίμα του όμως πάγωσε. Σκέφτηκε ότι ένα απρόσμενο γεγονός μπορεί να αποβεί μοιραίο.

«Προτού με φιμώσουν τους είπα να μείνουν ήρεμοι» λέει ο ίδιος και θυμάται: «Το μόνο που φοβήθηκα ήταν να μη γίνει καμία στραβή! Συγκεκριμένα, σκέφτηκα ότι αν χτυπούσε το κουδούνι του σπιτιού ή το τηλέφωνο, οι ληστές, μπορεί να πανικοβάλλονταν και να έχαναν την ψυχραιμία τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Μου ζήτησαν να τους οδηγήσω στο χρηματοκιβώτιο. Οταν τους απάντησα πως δεν έχω χρηματοκιβώτιο στο σπίτι, πράγμα που είναι απόλυτα αληθές, δεν με πίστεψαν και άρχισαν να ρωτούν επίμονα, αλλά και να απειλούν. Αυτό δεν κράτησε πολύ γιατί τους είπα ότι είχα να τους δώσω χρήματα. Ετσι, τους παρέδωσα περισσότερα από 60.000 ευρώ, ενώ άρπαξαν και τρία ρολόγια. Μάλιστα, είδαν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, που τα είχα αφήσει πάνω σε ένα τραπεζάκι, αλλά παραδόξως δεν τα πείραξαν. Ολη αυτή η ιστορία κράτησε περίπου μισή ώρα».


«ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΙΜΩΜΕΝΟ!»

Αφού άρπαξαν τα χρήματα και τα ρολόγια, οι τρεις ένοπλοι ζήτησαν από τον κ. Φουστάνο να μείνει σιωπηλός και να μην καλέσει σε βοήθεια για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν αφήνοντάς τον φιμωμένο και δεμένο χειροπόδαρα σε μια πολυθρόνα. «Οταν σταμάτησα να τους ακούω και κατάλαβα ότι είχαν φύγει από το σπίτι ένιωσα ανακούφιση. Πλέον όλα είχαν τελειώσει» δηλώνει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Προσπάθησα να λυθώ αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Σύρθηκα με την καρέκλα και έφτασα κοντά σε ένα ντουλάπι με εργαλεία. Κατάφερα να πιάσω ένα κοπίδι και μετά από μεγάλη προσπάθεια έκοψα τα tie raps. Μάλιστα, τραυματίστηκα ελαφρά στον καρπό αφού τα χέρια μου ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη και δεν έβλεπα. Τελικά, μετά από τριάντα λεπτά ήμουν ελεύθερος».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η απίστευτη περιπέτεια που έζησε άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά του αφού πλέον είναι πιο προσεκτικός και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. «Οφείλω να ομολογήσω ότι από εκείνο το βράδυ έπαψα να αφήνω ανοιχτά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Τώρα φροντίζω να είναι πάντα κλειστά και κλειδωμένα. Πραγματικά, ήταν μια απίστευτη περιπέτεια. Μάλιστα, κάποιος φίλος με ρώτησε πώς κατάφερα να ελευθερώσω τα χέρια μου που ήταν δεμένα πισθάγκωνα. Υποθέτω πως μάλλον φταίνε οι πολλές ταινίες που βλέπω!» Link:[http://ourlife.gr/permalink/9515.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |