ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ /

48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ



Με τσουνάμι μοιάζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις αυτής και -ειδικότερα- της επόμενης εβδομάδας, καθώς "επί ποδός" βρίσκεται σειρά κλάδων. Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ επεκτείνουν τη γενική απεργία, και από 24ωρη μετατρέπεται σε 48ρη, για τις 19 και 20 Οκτωβρίου, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις και την εργασιακή εφεδρεία.


Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.


Μεταφορές

Αναλυτικά, την Πέμπτη και την Παρασκευή τραβούν χειρόφρενο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.


Δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.


Την Παρασκευή, απεργιακή "πρεμιέρα" κάνουν και οι ιδιοκτήτες ταξί, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο Ραγκούση για την "απελευθέρωση" του κλάδου.

Σκουπίδια...

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, - μετά και την άκαρπη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, με εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ -, με καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση στους δρόμους.


Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, αλλά πληρώνονται κανονικά

Καταλήψεις, αποκλεισμοί, απεργίες

Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δημόσιων υπηρεσιών. Υπό κατάληψη τα κτήρια που στεγάζουν τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Κηφισίας 7, Αμπελόκηποι), τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, καθώς και τα παραρτήματα του υπουργείου Εσωτερικών επί των οδών Δραγατσανίου, Ευαγγελιστρίας και Σταδίου 31 στην Αθήνα.

Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα (17/10) έως και την Πέμπτη (27/10) κήρυξε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε παρόμοια κινητοποίηση προχωρούν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι από την Παρασκευή (14/10).

Οι εφοριακοί πραγματοποιούν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η OME-OTE.

Άλλοι κλάδοι

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με κορύφωση την 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη (19/10) και την Πέμπτη, ενώ υπάρχει εισήγηση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, μετά την απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Οι δικηγόροι κατεβαίνουν σε πανελλαδική αποχή από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου.


Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστά και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.


Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/10).

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες στις 19 Οκτωβρίου με απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Η ΠΝΟ προχωρά σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τα πλοίο να παραμείνουν δεμένα, ενώ το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, τέλος, τις οποίες δεν προσδιορίζει, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και κυρίως στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στο ενιαίο μισθολόγιο.

Διαβάστε επίσης:


Το απεργιακό δελτίο της επόμενης εβδομάδας
Χωρίς συγκοινωνίες Πέμπτη και Παρασκευή

24ωρη απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 19 Οκτωβρίου
Νέες 48ωρες απεργίες από εφοριακούς και τελωνειακούς
Δένουν κάβους τα πλοία από Δευτέρα, για 48 ώρες
Έρχονται κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια
Απεργιακή εβδομάδα στα δημοτικά σχολεία
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
"Λουκέτο" στα εμπορικά και τις βιοτεχνίες στις 19/10
Κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι λόγω απεργίας
Σε επταήμερη αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι
Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στην Υγεία ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |