ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Το απόλυτο χάος στην Αθήνα! /

Το απόλυτο χάος στην Αθήνα!



Εικόνα τριτοκοσμικής πόλης εμφανίζει σήμερα η Αθήνα. Το «χειρόφρενο» στις αστικές συγκοινωνίες, τα σκουπίδια που σχηματίζουν λόφους, οι πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων διαφόρων κλάδων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, το «ντου» των αυτοκινητιστών στο υπουργείο Μεταφορών, οι καταλήψεις κτιρίων και ο αποκλεισμός της εισόδου της Ακρόπολης, δημιουργούν ένα εκρηκτικό «μείγμα» και οδηγούν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τους πολίτες.

Η... καλή μέρα ξεκίνησε για τους Αθηναίους από το πρωί. Στο κέντρο επικράτησε κυκλοφοριακή ασφυξία λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Από νωρίς η κίνηση ήταν αυξημένη στη Λ. Μεσογείων (ρεύμα προς Αθήνα), στη Λ. Κατεχάκη (ρεύμα προς Αθήνα) στη Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη Βασ. Σοφίας (ρεύμα ανόδου), στη Βασ. Κωνσταντίνου (ρεύμα ανόδου) και στη Λ. Ηλιουπόλεως.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη και τώρα οι οδηγοί στους δρόμους του κέντρου.

Για μισή ώρα περίπου το πρωί έκλεισε η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από την πορεία που πραγματοποίησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), έκλεισαν το πρωί την είσοδο της Ακρόπολης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ιερό βράχο κατά της της εργασιακής εφεδρείας και της μείωσης των αποδοχών τους στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου.

Πριν από λίγο, ομάδα αυτοκινητιστών μπήκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, απαιτώντας συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ «μπούκαραν» νωρίτερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Ακαδημίας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του 3ου ορόφου που ετοιμάζονταν να συνεδριάσουν οι δήμοι για να εκλέξουν πρόεδρο αλλά και να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα των σκουπιδιών την ίδια στιγμή που στις περισσότερες πόλεις τα σκουπίδια είναι «βουνά». Στα χέρια πιάστηκαν εργαζόμενοι και δήμαρχοι.

Στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι οι οδηγοί των μέσων μαζική μεταφοράς.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται καταλήψεις κτηρίων των υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, στο ΚΕΠΥΟ Καλλιθέας κ.α.







Κάνε trading σε ελληνικές μετοχές
με προμήθεια 0,20% και δέκα φορές αέραΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244368/to-apoluto-haos-stin-athina/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |