ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Η απεργιακή ατζέντα Πέμπτης και Παρασκευής /

Η απεργιακή ατζέντα Πέμπτης και Παρασκευής



Κλιμακώνονται αυτή και την επόμενη εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, το μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.


Το απεργιακό δελτίο της επόμενης εβδομάδας (17-23/10)


Συνεχίζονται και την Πέμπτη οι αποκλεισμοί δημόσιων υπηρεσιών. Υπό κατάληψη είναι από το πρωί τα κτήρια που στεγάζουν την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Κηφισίας 7, Αμπελόκηποι), τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, καθώς και τα παραρτήματα του υπουργείου Εσωτερικών επί των οδών Δραγατσανίου, Ευαγγελιστρίας και Σταδίου 31 στην Αθήνα.

Επίσης, δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά, την Πέμπτη και την Παρασκευή τραβούν χειρόφρενο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, - μετά και την άκαρπη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, με εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ -, με καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση στους δρόμους.


Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, αλλά πληρώνονται κανονικά


Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι δικηγόροι κατεβαίνουν σε πανελλαδική αποχή από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου.


Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστά και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.


Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/10).

Την Παρασκευή, απεργιακή "πρεμιέρα" κάνουν και οι ιδιοκτήτες ταξί, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο Ραγκούση για την "απελευθέρωση" του κλάδου. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |