ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >ΝΥ Times: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ /

ΝΥ Times: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ



Η εφημερίδα New York Times με νέο της δημοσίευμα υποστηρίζει πως η χώρα μας πρέπει να βγεί από το ευρώ συμβουλεύοντάς της να το κάνει κατά την διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου.

«Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ή αν την έδιωχναν το 2004, τότε που παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά της στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί. Σε καλύτερη θέση θα ήταν και η Ευρώπη. Οπότε, γιατί δεν φεύγει τώρα; Η απάντηση είναι ότι δεν προβλέπεται. Αν μπεις στο ευρώ, δεν βγαίνεις. Δεν υπάρχει διαφυγή» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Υπάρχει όμως τρόπος. Μπορεί να προκαλούσε κάποια αναστάτωση, ή ακόμη και καταστροφή, αλλά κανένας δεν θα πίεζε με το ζόρι την Αθήνα να παραμείνει. Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές» .

Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο, η δραχμή θα άξιζε πολύ λιγότερα, ίσως 1.000 δρχ ανά ευρώ επισημαίνει η αμερικάνικη εφημερίδα.

«Έτσι, οι κάτοχοι ομολόγων θα έχαναν τα 2/3 της αξίας τους. Και μπορεί η Ελλάδα να τα κατάφερνε, η υπόλοιπη όμως Ευρώπη θα καταστρέφονταν»

Τέλος, «συμβουλεύει» πως για να πετύχει η Ελλάδα την έξοδό της από το ευρώ, θα έπρεπε να το κάνει στη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου, χωρίς καμία διαρροή. Γιατί αν ο κόσμος καταλάβαινε τι γίνεται, θα έσπευδε να αποσύρει τις καταθέσεις του».

Πηγή: prionokordela.gr Link:[http://e-volos.gr/el/oikonomia/ny_times_ah_ellada_prepei_na_bgei_apo_to_euroa.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |