ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Απεργία σήμερα 10 Οκτωβρίου. Ποιοί απεργούν /

Απεργία σήμερα 10 Οκτωβρίου. Ποιοί απεργούν



Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους Αθηναίους ξεκινά από την Δευτέρα, αφού απεργούν όλη την ημέρα όλες οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα. Λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας τα ξημερώματα μέχρι και την λήξη της, το πρωί της Τρίτης.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ δεν είχε ανακοινωθεί οποιαδήποτε κινητοποίηση ούτε από τους εργαζομένους στο Προαστιακό (που υπάγεται επίσης στον ΟΣΕ). Κανονικά επίσης κινούνται τα ταξί, που αποτελούν εναλλακτικό τρόπο για τις μεταφορές εντός Αθήνας, αν δεν θέλετε να πάρετε αμάξι ή να πάτε με τα πόδια.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Μάλιστα, προαναγγέλλουν ότι ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια ώρα, μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει και όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν απεργούν μεν, ωστόσο έχουν αποφασίσει να απέχουν από υπερωρίες και να εφαρμόζουν κατά γράμμα τους κανόνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις, ακόμα και αρκετών ωρών, στις πτήσεις, ενώ ακυρώθηκαν την Κυριακή 35 συνολικά για αυτόν τον λόγο. Link:[http://ourlife.gr/permalink/9236.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |