ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Η Ελλάδα χάνει το μέλλον της, κύματα φυγής για την Αυστραλία /

Η Ελλάδα χάνει το μέλλον της, κύματα φυγής για την Αυστραλία



'Ήρθα από τα Γιάννενα στην Αθήνα για να φύγω στην Αυστραλία να φτιάξω το μέλλον μου''.Δείτε σε video γιατί η Ελλάδα χάνει το μέλλον της.

Κάποιοι απο αυτούς ταξίδεψαν απο διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να παραβρεθούν στην ημερίδα για τη μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και την οποία διοργάνωσε η κυβέρνηση και η πρεσβεία της Αυστραλίας.

Ενας απο αυτούς ο 28χρονος Θάνος Μακρυπούλιας, που ταξίδεψε απο τα Ιωάννινα μέχρι την Αθήνα για να παρακολουθήσει την ημερίδα. Μιλώντας στο Newsit ανέφερε την δύσκολη πλέον καθημερινότητα στην Ελλάδα και όπως είπε χαρακτηριστικά, “η προοπτική να πάω καπου καλύτερα και πιο οργανωμένα απο εδώ είναι σίγουρη πλέον. Αν μου γίνει μια καλή πρόταση έχω αποφασίσει να φύγω, γιατί εδώ δεν υπάρχει μέλλον ... Το δύσκολο κομμάτι είναι ο αποχωρισμός των φίλων και της οικογένειας αλλά στην ηλικία που είμαι, πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου..”.

Ο Θανάσης Δημουλάς δεν έχει πάρει την τελική απόφαση αλλά το σκέφτεται σοβαρά. Οπως λέει στόχος είναι να μεταναστεύσει κάπου που θα είναι καλύτερα για εκείνον και το μέλλον του. Δουλεύει σε διαγνωστικό κέντρο και έχει τελειώσει ακτινολογία. “Οι λόγοι που σκέφτομαι να φύγω είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα και φυσικά τα οικονομικά κίνητρα” αναφέρει στο Newsit. Link:[http://ourlife.gr/permalink/9243.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |