ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Αντιδράσεις φαρμακοποιών για το ωράριο /

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για το ωράριο



Αντιδράσεις για το νέο ωράριο που αναμένεται να εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου του νομού σημειώνει πως το νέο αυτό μέτρο δεν λύνει τα προβλήματα των φαρμακοποιών και των ασφαλισμένων, αντίθετα δημιουργεί φαρμακεία δύο ταχυτήτων, ενώ προειδοποιεί για δυναμικές αντιδράσεις του κλάδου μετά και την απόφαση του Πανελληνίου Συλλόγου η οποία θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Θάνου
Κάθετα αντίθετος στη λειτουργία των φαρμακείων με νέο, διευρυμένο ωράριο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης.
Εξηγώντας πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας στην πράξη, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «το νέο ωράριο που προωθείται δημιουργεί φαρμακεία δύο ταχυτήτων. Θα χωριστούν τα υπάρχοντα σε δύο κατηγορίες μετά από επιλογή του κάθε φαρμακοποιού, δηλαδή στα φαρμακεία που θα επιλέξουν να λειτουργούν σύμφωνα με το καθιερωμένο ωράριο και τις εφημερίες που ορίζονται από τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, όπως έκαναν τόσα χρόνια, ή θα επιλέξουν να λειτουργούν αυτόβουλα και μετά από υποβολή δήλωσης για την ένταξή τους στο νέο ωράριο. Συνέπεια αυτού θα είναι ο άκρατος ανταγωνισμός μεταξύ φαρμακοποιών».
Ο κ. Ματσιόλης μιλώντας για τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε Υπουργείο και φαρμακοποιούς ανέφερε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι των επτά μεγαλυτέρων Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μαγνησίας, πρότειναν στον υπουργό την αύξηση κατά 30% των ωρών εργασίας στα φαρμακεία αντί για την εφαρμογή του νέου ωραρίου, όπως προωθούνταν από την πολιτεία.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον υπουργό δυσαρεστώντας τον κλάδο.
Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα ο κ. Ματσιόλης είπε χαρακτηριστικά πως «ο υπουργός θέλει τον αφανισμό μας. Αντί να βοηθήσει στην περαιτέρω επίλυση των προβλημάτων των ασφαλισμένων, δημιουργεί σε αυτούς ρήξη με το μέτρο αυτό. Με τις περισσότερες ώρες δεν κερδίζει τίποτα ο ασφαλισμένος, τίποτα η πολιτεία και το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει την επιβίωση των φαρμακείων».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη του κ. Βασίλη Μεϊκόπουλου, φαρμακοποιού στη Ν. Ιωνία, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι απαράδεκτο το ωράριο αυτό. Βοηθά μόνο τα μεγάλα φαρμακεία της Αθήνας που έχουν πολλούς υπαλλήλους. Τα μικρά φαρμακεία δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις 80 ώρες την εβδομάδα. Είναι προθάλαμος για την είσοδο μεγάλων εταιριών στον κλάδο μας». ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |