ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Reuters: Το ΔΝΤ διαψεύδει το Υπ. Οικονομικών /

Reuters: Το ΔΝΤ διαψεύδει το Υπ. Οικονομικών



«Δεν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ»Οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης συνεχίζονται και δεν υπήρξε τελική συμφωνία» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ, διαψεύδοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία σημειωνόταν ότι τα μέτρα και οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ είχαν «κλειδώσει» και σήμερα, Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνέχιζε τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος από την τρόικα δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι η 6η δόση θα εκταμιευτεί, «μόνο όταν η Αθήνα κάνει περισσότερα για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».

«Χωρίς την ενίσχυση, η Αθήνα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά τον επόμενο μήνα, προκαλώντας την χρεοκοπία που θα συμπαρασύρει τη ζώνη του ευρώ σε μια βαθύτερη κρίση του χρέους» σημειώνει στέλεχος του ΔΝΤ, ενώ νωρίτερα πηγή προσκείμενη στην τρόικα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters οτι οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Link:[http://e-volos.gr/el/oikonomia/reuters_to_dnt_diaceudei_to_yp_oikonomikon.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |