ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Σε πλήρη αναθεώρηση το σχέδιο διάσωσης /

Σε πλήρη αναθεώρηση το σχέδιο διάσωσηςΜε τίτλο: «Σε πλήρη αναθεώρηση το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης», η οικονομική εφημερίδα Λεζ Εκό αναφέρεται στη συνάντηση στο Παρίσι του γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν.

«Η επιδείνωση της κρίσης από το καλοκαίρι» υπογραμμίζει η εφημερίδα, «έχει ανακατέψει τελείως την τράπουλα. Με αποτέλεσμα το σχέδιο διάσωσης της 21ης Ιουλίου, που είχε παρουσιαστεί από τις κυβερνήσεις ως η μόνη δυνατή εκδοχή, φαίνεται όλο και περισσότερο ξεπερασμένο. Σήμερα, όλες οι εκδοχές αυτού του σχεδίου είναι πάλι πάνω στο τραπέζι».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αντικαγκελάριος συνάντησε στο Παρίσι τον κ. Μπαρουέν για να συζητήσει το πλαίσιο του μηχανισμού της «οργανωμένης χρεοκοπίας» ενός κράτους που αντιμετωπίζει δυσκολίες εντός της ευρωζώνης.

Σε επιστολή του ίδιου του αντικαγκελάριου, που διέρρευσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, διευκρινίζεται ότι ένας ανεξάρτητος υπερεθνικός οργανισμός, είναι επιφορτισμένος να διαπραγματευθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Εξάλλου δημοσίευμα στον ιστότοπο της Λεζ Εκό, με τίτλο: «Ο Γερμανός υπουργός οικονομίας φέρνει επιχειρηματίες στην Αθήνα», αναφέρεται στο πέρασμα του κ. Ρέσλερ από το Παρίσι, για να παραδώσει στον γάλλο πρωθυπουργό Φ. Φιγιόν και στον υπουργό Φ. Μπαρουέν «ένα σχέδιο του μηχανισμού που θα πρέπει να διαδεχθεί το ΕΤΧΣ».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην αποστολή 70 επιχειρηματιών που μετέβησαν με τον υπουργό στην Αθήνα, για συναντήσεις του σε πολλαπλούς τομείς ενδιαφέροντος.

Σχετικά με το πέρασμά του από το Παρίσι, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι στόχος ήταν να συζητηθεί το σχέδιο οργανωμένης χρεοκοπίας των χωρών σε δυσκολία.

Η ιδέα είναι να προβλεφθεί η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενός εργαλείου που θα διαδεχθεί το ΕΤΧΣ το οποίο αρχικά είχε προβλεφθεί για τα μέσα του 2013.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας προβλέπει ευθύς εξ αρχής τη δυνατότητα για ένα κράτος που βρίσκεται σε δυσκολία να οργανώσει την χρεοκοπία του.

"Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών"

"Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα παραμείνει στην ευρωζώνη", διαβεβαίωσε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ζαν Λεονετί. "Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ", είπε και πρόσθεσε: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πάντα, πρόκειται θα βγει ισχυρότερη από αυτή την σοβαρή κρίση αλλά θα έχει ολοκληρώσει ένα κρίσιμο στάδιο".

Διαβάστε επίσης:


Ρέσλερ: Και οι Ελληνες να επενδύσουν στην Ελλάδα
Βενιζέλος στον ΚΤΕ: Ρευστό το περιβάλλον
"Η Ελλάδα ζει πάνω από τα μέσα που διαθέτει"
Ολοταχώς προς αναθεώρηση της "21ης Ιουλίου"
ΔΝΤ: Υπό όρους η συμμετοχή στο πακέτο στήριξης
"Θα τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα!" ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |