ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Ρέσλερ: Και οι Ελληνες να επενδύσουν στην Ελλάδα /

Ρέσλερ: Και οι Ελληνες να επενδύσουν στην Ελλάδα



Έκκληση προς τους έλληνες επενδυτές να μείνουν στη χώρα και να επενδύσουν απευθύνει ο γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος φθάνει στην Αθήνα ως επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας επιχειρηματιών από τη Γερμανίας.

Ο Ρέσλερ, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, δήλωσε: "Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα".

Και πρόσθεσε: "Αναμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο".

Υπογράμμισε δε ότι όποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές, θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει.

Ο Ρέσλερ έρχεται στην Ελλάδα με ξεκάθαρα αιτήματα. "Αναμένω από την κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε, συμπληρώνοντας :"Οι τελευταίες δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται".

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να βρεθεί προσεχώς λύση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ελληνικών φορέων προς Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες.

Ο Ρέσλερ φέρνει μαζί του το πρώτο κύμα υποψήφιων επενδυτών σε χώρους όπως η ενέργεια, και ειδικά οι ΑΠΕ, η πράσινη οικονομία, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες και οι αποκρατικοποιήσεις. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |