ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Επεισόδια στο Σύνταγμα- ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφους /

Επεισόδια στο Σύνταγμα- ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφους



Με επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία των συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος εναντίον των κυβερνητικών μέτρων.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εύζωνες από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, "από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί, προσήχθησαν δώδεκα άτομα, εκ των οποίων εννέα συνελήφθησαν και προηγήθηκαν υλικές ζημιές σε είσοδο κτιρίου επί της οδού Κ. Σερβίας".


Άνδρες των ΜΑΤ- στις 16.20- χτύπησαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στο πάνω μέρος της πλ. Συντάγματος, όταν επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκε με ασπίδα αστυνομικού γυναίκα φωτορεπόρτερ του γαλλικού Πρακτορείου με αποτέλεσμα να χάσει ένα δόντι.



Ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Μετρό κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών εντός του σταθμού του Συντάγματος.


Η ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωση της, υποστηρίζει ότι διαδηλωτές "εισήλθαν στους χώρους εκδοτηρίων και στις αποβάθρες του Μετρό, όπου αφαίρεσαν πυροσβεστήρες και στη συνέχεια εκτόξευαν το περιεχόμενό τους προς τις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια της οδού Αμαλίας".

Το χρονικό της έντασης


Τα επεισόδια ξεκίνησαν, το μεσημέρι, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και επεκτάθηκαν προς την Γεωργίου Α', καθώς και στη διασταύρωση Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου.


Ένταση σημειώθηκε και όταν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινήθηκαν απειλητικά προς το μεταλλικό φράχτη που είχε στήσει η ΕΛ.ΑΣ μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης χτυπήθηκε στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους- ο πολίτης απελευθερώθηκε από τα ΜΑΤ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για διαδηλωτή, ο οποίος αντέδρασε στα επεισόδια των κουκουλοφόρων με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση.

Περιστατικό βιαιοπραγίας κατά πολίτη σημειώθηκε και στην Πανεπιστημίου.

Μικρο-επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στα Προπύλαια, λίγο πριν την έναρξη του φοιτητικού συλλαλητηρίου. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ κατά των ΜΑΤ, που απάντησαν με βόμβες κρότου- λάμψης.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η πορεία του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι "οι εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και την εκβιαστική απαίτηση των τροϊκανών-δανειστών".


Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τη γενική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.


Η απεργία

Στην απεργία έλαβαν μέρος τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ και οι ΔΕΚΟ, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Κλειστά τα ΤΕΙ, με τους καθηγητές να διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τρένα και Προαστιακός.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς. Διαβάστε αναλυτικά

Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες, όλα τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στο έδαφος, καθώς απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λόγω της απεργίας, Olympic Air και Αegean ματαίωσαν όλες τις πτήσεις τους. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 8018010101 (από σταθερό τηλέφωνο) και 2103550500 (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

Με προβλήματα θα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών θα απεργήσουν, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.

Επίσης:

Κλειστά θα παραμείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κέρκυρας, ζητώντας τα νυχτερινά δεδουλευμένα τους, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, τους οφείλει το κράτος, καλύτερες συνθήκες εργασίας, αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, αλλά και να σταματήσει η μισθολογική τους κατρακύλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Καταλήψεις σε υπουργεία

Ξεκίνησαν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, οι καταλήψεις σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, ως αντίδραση στις αποφάσεις της κυβέρνησης για εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |