ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας κομίζει ο Ρέσλερ /

Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας κομίζει ο Ρέσλερ



"Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση περί πρότασης κουρέματος που φέρνει μαζί του ο Φίλιπ Ρέσλερ", διαμηνύει η κυβέρνηση, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομίας στην Αθήνα και τις πληροφορίες ότι κομίζει πρόταση "ελεγχόμενης χρεοκοπίας".

Γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σχέδιο "συντεταγμένης" χρεοκοπίας χωρών με υπερβολικό χρέος, σύμφωνα με το οποίο, μια χώρα που δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της θα περιορίζει αυτοβούλως τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση ανεξάρτητου σώματος, το οποίο θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της εν λόγω χώρας και των πιστωτών της.

Στο πλαίσιο αυτό, Παπανδρέου και Βενιζέλος συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να προετοιμάσουν το ελληνικό "οπλοστάσιο των επιχειρημάτων" για τα μελλούμενα.

Ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Α. Μέρκελ, με πρωτοβουλία της δεύτερης.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η συνομιλία περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, καθώς και την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Γενναία διαγραφή ελληνικού χρέους θέλει η Μέρκελ

Η κ. Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ την Κυριακή με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση της με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Σε δηλώσεις της, στα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, τάχθηκε υπέρ μίας "γενναίας" διαγραφής του ελληνικού χρέους και κατά της πτώχευσης ή των σεναρίων χρεοκοπίας, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση δεν είναι η έκδοση κοινού ομολόγου από τις 17 χώρες της ευρωζώνης.

Η ίδια πρόσθεσε ότι τα χρόνια που ζούσε κάποιος με περισσότερα από τις δυνατότητές του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε επίσης:


ΔΝΤ: Υπό όρους η συμμετοχή στο πακέτο στήριξης
"Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν έχουμε πρόβλημα"
Dexia: Διάσωση (και) λόγω έκθεσης σε ελληνικό χρέος
Προς μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο δάνειο
Μέρκελ: Να εισάγουμε ενέργεια από την Ελλάδα
Άρνηση Τρισέ για ενίσχυση του "Ταμείου"

Γκρεμίζεται το ΧΑ- Απώλειες 6,28%
Προειδοποίηση Μπερνάνκι κατά ελληνικής χρεοκοπίας
Κον Μπεντίτ: Ως 300 δισ. από Ελλάδα "φυγαδεύτηκαν" ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |