ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >H ομάδα που χτίζεται είναι για το μέλλον /

H ομάδα που χτίζεται είναι για το μέλλον



Αισιόδοξος για την πορεία του Ολυμπιακού στην Euroleague εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως η ομάδα του έχει μέλλον ωστόσο χρειάζεται χρόνος στους παίκτες του αλλά και πολλή δουλειά από την πλευρά τους.

Ο «Ντούντα» αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, εξηγώντας ότι αποτελούν προσωπική του επιλογή, ενώ άφησε αιχμές για τον προκάτοχο του στον πάγκο των Πειραιωτών, Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την φάση της βασικής προετοιμασίας της ομάδας είπε:

«Η προετοιμασία της ομάδας άρχισε στις 16 Αυγούστου, αλλά μετά το τέλος του πρωταθλήματος δουλεύαμε με κάποιους παίκτες ατομικά. Έχουμε περάσει όλα τα απαραίτητα εργομετρικά τεστ. Η ομάδα βρέθηκε στο Καρπενήσι για δύο εβδομάδες και έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενώ μετά ακολούθησαν τα φιλικά σε Αθήνα, Ιταλία και Τουρκία».

Για το ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού δήλωσε:

«Ενημερωνόμουν καθημερινά για την ομάδα από τον βοηθό μου τον Βαγγέλη Αγγέλου και τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού τιμ κατά την διάρκεια του Ευρωμπάσκετ καθώς απουσίαζα λόγω των υποχρεώσεων μου με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Ξέρω ότι τα παιδιά έκαναν σκληρή δουλειά και ήταν πολύ δύσκολο . Την περσινή χρονιά το ρόστερ μας είχε πολλούς παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Φέτος, πιστεύω ότι έχουμε πολλούς ρούκις , και η ομάδα που χτίζεται είναι για το μέλλον. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και σκληρή δουλειά. Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή κάποιους παίκτες Έλληνες που είναι το μέλλον και έχουν ταλέντο, όπως ο Κατσίβελης, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου. Αλλά έχει και έναν κορμό παικτών με εμπειρία, τον Παπαδόπουλο, τον Σπανούλη και τον Πελεκάνο που έμεινε από την περσινή χρονιά και μπορούμε να βασιστούμε στην εμπειρία τους. Έχουμε κάποιους παίκτες που παρότι είναι ρούκις στην Euroleague έχουν εμπειρία όπως ο Χάουαρντ και ο Λούκας, έχουμε πολύ καλούς σουτέρ όπως ο Γκετσεβίτσιους και ο Κέσελ, έχουμε τον Κάιλ Χάινς που μου αρέσει πολύ ως παίκτης, αλλά και τον Άντιτς ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία μας μεταγραφή».

Για το τι θα είναι πιο σημαντικό για τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού:

«Το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος, καθώς όσο περνά θα βελτιωνόμαστε. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στο Top 16. Περιμένω από τους παίκτες μου να δουλέψουν σκληρά».

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα:

«Τους παίκτες του επέλεξα εγώ. Δεν θέλει ιδιαίτερη ικανότητα να διαλέγεις NBAers όπως ο Τσίλντρες και ο Κλέιζα. Έχει δημιουργηθεί πια μια νέα κατάσταση για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο λόγω της κρίσης. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα και τους ιδιοκτήτες. Έχουμε εκπληκτική σχέση μεταξύ μας, όλοι στην ομάδα, παίζουμε όλοι για τον Ολυμπιακό, θέλουμε να απολαύσουμε το μπάσκετ. Πιστεύω ότι την περασμένη σεζόν ήμασταν πολύ κοντά να κατακτήσουμε τα πάντα, αλλά φέτος απολαμβάνω περισσότερο το μπάσκετ».

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού στην Euroleague και τους στόχους της ομάδας:

«Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος με δυο ισπανικές ομάδες και την Φενέρ. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους επισήμως, γιατί θα προσθέσω άγχος στην ομάδα μου. Είμαι πολύ αισιόδοξος, για αυτό ακριβώς το λόγο».

Πηγή: sportfm.gr

Πάρε θέση στις παγκόσμιες αγορές
Άνοιξε δωρεάν ένα demo λογαριασμό!ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/239638/h-omada-pou-htizetai-einai-gia-to-mellon/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |