ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Από αναβολή σε αναβολή o πρίγκηπας /

Από αναβολή σε αναβολή o πρίγκηπας



Στο κενό έπεσε η προσπάθεια πιστοποίησης της υπογραφής του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, αλλά ο εκπρόσωπός του, Βλάσης Τσάκας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Θα τελειώσουμε αυτό το θέμα στη Σαουδική Αραβία», τόνισε. «Από Δευτέρα-Τρίτη η άφιξη του πρίγκιπα, αλλά θα χρειαστούν 15-20 μέρες για να γίνει ο έλεγχος στην ΠΑΕ», πρόσθεσε. Τι απάντησε για τις φήμες περί «κουμπαριάς» με τον Φανούρη Βατσινά.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με σημερινή του θέση, που έγινε γνωστή στα ΜΜΕ, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δώσει τις μετοχές του (54,7%) σε μία… υπογραφή και θα χρειαστεί «απτές» αποδείξεις, ίσως και τη συνάντηση με τον ίδιο τον Σουλτάν Αλ Σαούντ, για να υπογράψει τη συμφωνία.

Αναλυτικά, ο Βλάσης Τσάκας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-την «κουμπαριά» με τον Φ. Βατσινά και τις φήμες περί εμπλοκής του: «Δόθηκε διάσταση σε ένα θέμα που ούτε καν ισχύει. Ο αδερφός μου έχει βαπτίσει το παιδί της αδερφής του Βατσινά. Αν αυτό είναι κουμπαριά, εντάξει. Μήπως αυτό είναι εγκληματικό; Εγώ προσωπικά ούτε ξέρω τον κ. Βατσινά. Μία φορά τον είδα τον άνθρωπο. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού βγήκαν όλα αυτά τα υπονοούμενα. Το πατρικό μου σπίτι είναι στο Ηράκλειο και το Ηράκλειο δεν είναι Αθήνα. Όλοι λίγο-πολύ γνωριζόμαστε εκεί πέρα. Δεν υπάρχει θέμα Φανούρη Βατσινά, μην τρελαθούμε. Δεν έχει συναντηθεί ούτε ο πρίγκιπας με τον κ. Βατσινά. Εμένα ξέρει από την Ελλάδα, όσο και αν δεν σας φαίνεται καλά…».

-το αν ξεπεράστηκε το εμπόδιο της αγοράς ΠΑΕ από αλλοδαπό επιχειρηματία: «Δεν μπορώ να σας πω τι κάναμε. Απλώς σας λέω ότι αυτό το γεγονός εμείς το έχουμε ξεπεράσει. Αφήστε τους νομικούς μας να δουλέψουν και να παρουσιάσουν αυτό που είναι να παρουσιάσουν».

-το αν πιστοποιήθηκε η υπογραφή του πρίγκιπα: «Μόλις έφυγα από την πρεσβεία και είμαι στο αεροδρόμιο. Στις πιστοποιήσεις των υπογραφών είναι συνήθως παρών το πρόσωπο που καλείται να πιστοποιήσει την υπογραφή του. Είναι ένα λεπτό θέμα. Το επιστολόχαρτο του πρίγκιπα φέρει το έμβλημα του θρόνου της βασιλικής οικογένειας. Ποιος θα πιστοποιήσει τη βασιλική οικογένεια; Δεν αρνηθήκαμε την πιστοποίηση, όμως αποδείχτηκε πως αυτό δεν γίνεται από εδώ. Θα γίνει από τη Σαουδική Αραβία και θα τελειώσει και αυτό το θέμα της περίφημης πιστοποίησης της υπογραφής. Οι δικηγόροι ας συντάξουν τη συμφωνία βάσης και με την άμεση άφιξη του πρίγκιπα θα προχωρήσουμε. Θα ήταν πολύ άκομψο να πω στον πρίγκιπα ότι αμφισβητούν την υπογραφή του και ζητούν πιστοποίηση. Γι’ αυτό θα πάω στην Τζέντα».

-την ημέρα άφιξης του πρίγκιπα: «Θα πάω ένα διήμερο στο Ηράκλειο και την Πέμπτη θα φύγω για τη Σαουδική Αραβία. Θα δούμε, θα δούμε… Την Παρασκευή θα έχουμε βγάλει το πρόγραμμα για το πότε θα έρθει ο πρίγκιπας, αλλά δεν το βλέπω πριν από Δευτέρα-Τρίτη».

-το αν θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών πριν τη ΓΣ της 17ης Οκτωβρίου: «Δεν προλαβαίνουμε τεχνικά. Χρειάζονται 15-20 μέρες για τον έλεγχο της ΠΑΕ. Να υπογραφεί πρώτα η συμφωνία για να μπούμε μέσα να κάνουμε τον έλεγχο. Δεν έχω κανένα χαρτί στα χέρια μου από προηγούμενο έλεγχο».

-το περιεχόμενο της πρότασης: «Προτείναμε με καλύψεις όλου του ποσού που αφορά την ΠΑΕ, τα 70 εκατ. ευρώ δηλαδή, να υπογραφεί ένα σύμφωνο, να γίνει ο έλεγχος, να μεταβιβαστούν οι μετοχές και σαν καινούριοι μεγαλομέτοχοι να προκηρύξουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή που θα επιθυμούμε εμείς. Αυτή είναι η πρόταση για την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Έχουμε κατ’ αρχήν το ‘ΟΚ’ από την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη ότι τον ικανοποιεί αυτή η πρόταση, αλλά απομένει να γίνει η πιστοποίηση της υπογραφής. Δεν έγινε από εδώ, αλλά θα γίνει από τη Σαουδική Αραβία για να τελειώνουμε. Ο κ. Πετρόπουλος έχει εξουσιοδότηση να κάνει ό,τι απαιτεί η διαδικασία».

-τους λόγους που δεν κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ ο πρίγκιπας: «Δεν θα γίνουν δηλώσεις από τον πρίγκιπα τώρα. Πρώτα θα υπογραφεί η συμφωνία και μετά θα γίνουν δηλώσεις. Όταν θα είμαι στη Σαουδική Αραβία, ευχαρίστως να κάνει μια δήλωση».

-τη στάση του υποψήφιου επενδυτή απέναντι στους άλλους μετόχους: «Όποιος θέλει να συμμετέχει μαζί μας στο παιχνίδι, είναι ευχαρίστως αποδεκτός. Εννοείται πως αμέσως μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, θα γίνει συνάντηση και με τους άλλους μετόχους της ΠΑΕ».

Πηγή: sportfm.gr

Πάρε θέση στις παγκόσμιες αγορές
Άνοιξε δωρεάν ένα demo λογαριασμό!ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/239418/apo-anavoli-se-anavoli-o-prigipas/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |