ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >O θρύλος των Bolshoi στην Αθήνα /

O θρύλος των Bolshoi στην ΑθήναΗ Λίμνη των Κύκνων, η συγκινητική ιστορία που ο Τσαϊκόφσκι έκανε αθάνατη, θα παρουσιαστεί στη χώρα μας από τη χορευτική ομάδα «Grigorovich Ballet theatre of Russia».

Η χορογραφία είναι των Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ, ενώ η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Badminton το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, έχει διασκευαστεί από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς, το 1969 για τα Μπολσόι.

Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι τη διετία 1875 - 1876, ενώ η ιστορία της βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο. Η πρωτότυπη χορογραφία ανήκει στον Julius Reisinger. Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, στις 20 Φεβρουαρίου 1877 και στέφθηκε από αποτυχία. Αρκετά χρόνια αργότερα όμως, και συγκεκριμένα στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 15 Ιανουαρίου 1895, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Τσαϊκόφσκι, με νέα χορογραφία τη φορά αυτή από τους Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ, η παράσταση γνωρίζει την αποθέωση. Το 1969 ο μεγάλος ρώσος χορογράφος Γιούρι Γκριγκορόβιτς διασκευάζει την κλασική χορογραφία και γνωρίζει νέα αποθέωση με τα μπαλέτα Μπολσόι.

Σήμερα η Λίμνη των κύκνων θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Το παραμύθι αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ένας μάγος. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό.

Η μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων ανάγκασε την ομάδα να προσθέσει δύο έξτρα παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή 22-23 Οκτωβρίου. Έτσι η Λίμνη των Κύκνων θα έχει συνολικά τέσσερις παραστάσεις, Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 16.30 και 21.00 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12.30 και 17.30.

Εισιτήρια προπωλούνται στο ticketnet.gr, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα καταστήματα Public και τα Metropolis.

Έκπτωση έως και 90%
Προσφορές Ξενοδοχείων»

www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/239778/o-thrulos-ton-bolshoi-stin-athina/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |