ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Αναβιώνουν τα σενάρια ελεγχόμενης πτώχευσης /

Αναβιώνουν τα σενάρια ελεγχόμενης πτώχευσης



Την τιμητική της έχει και σήμερα η Ελλάδα με την δεινή οικονομική της κατάσταση να φιγουράρει στον γερμανικό Τύπο.

Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης, δίνει τροφή στα σενάρια ελεγχόμενης πτώχευσης ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα «Berliner Morgenpost» έχει πρώτο τίτλο «Η Ελλάδα αντιμέτωπη με αναδιάρθρωση». Ο συντάκτης αναφέρει ότι «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα λάβει τα χρήματα από το Ταμείο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς αυτά τα 8 δισ. ευρώ η Ελλάδα απειλείται με πτώχευση. Τα πρώτα σχέδια για την ελεγχόμενη πτώχευση είναι έτοιμα».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις συνεχόμενες απεργίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Κυβέρνηση και περιγράφεται ότι «στην Αθήνα επικρατεί “χάος”, την ώρα μάλιστα που η τρόικα ερευνά Υπουργεία και Διοικήσεις».

«Στην πραγματικότητα, τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν εκταμιευθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπη διστάζουν», συνεχίζει η εφημερίδα και τονίζει στην συνέχεια ότι ένας από τους λόγους των καθυστερήσεων μπορεί να είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τρόικα στην Αθήνα, αλλά ένας άλλος ακόμη σημαντικότερος είναι ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν να γίνουν περισσότερα βήματα προς την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης μέσω του EFSF.

Στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», αναφέρεται επίσης ότι «η επόμενη δόση καθυστέρησε για την Ελλάδα. Είναι μέσα Οκτωβρίου και τα λεφτά της Ελλάδας αρκούν μέχρι το Νοέμβριο, κάτι που προκαλεί ανησυχία». Η εφημερίδα βλέπει επίσης ότι «η αιφνίδια παράταση που πήρε η Ελλάδα, ενώ υποτίθεται ότι τα χρήματα δεν επαρκούσαν ούτε μέχρι τον Οκτώβριο, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το αν η Ελλάδα έχει αποθέματα τα οποία όμως παραμένουν απόρρητες πληροφορίες».

Η «Die Welt», από την άλλη πλευρά, βλέπει βοήθεια για την Ελλάδα “«το νωρίτερο το Νοέμβριο» με «την τρόικα να ζητάει περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την κατάσταση στην Ελλάδα».

Τέλος ένα σκληρό άρθρο για τη χώρα μας φιλοξενείται στην εφημερίδα «Die Zeit», με τίτλο «H Eυρώπη θρέφει τους εχθρούς της».

«Τα κράτη που δανείζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να ζητάνε περισσότερες εγγυήσεις», αναφέρεται στο κείμενο ενώ εκφράζεται η άποψη ότι «δικαίως ζητά πολλά από την Ελλάδα το Βερολίνο», ότι «η Ελλάδα βρισκόταν σε χειρότερη μοίρα όταν της δανείστηκαν χρήματα από τη Φιλανδία, η οποία όμως είχε ήδη υποθηκεύσει τη γη της» και ότι η Ελλάδα εν ολίγοις «ζητάει ειδική μεταχείριση» από τους Ευρωπαίους.

Πάρε θέση στις παγκόσμιες αγορές
Άνοιξε δωρεάν ένα demo λογαριασμό!ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/239773/anavionoun-ta-senaria-eleghomenis-ptoheusis-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |