ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Η δράση της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα /

Η δράση της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα



Από τη στιγμή που άρχισαν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και κυρίως από το 2001 και μετά οι ελληνικές αρχές ασφαλείας διαπίστωσαν τα εμφανή σημάδια παρουσίας στον Ελλαδικό χώρο φανατικών μουσουλμάνων φονταμενταλιστών.

Η οργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 κινητοποίησε στο έπακρο τις ελληνικές αρχές ασφαλείας ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας ζήτησαν και πήραν την άδεια από τις ελληνικές αρχές για την αρπαγή τουλάχιστον 500 και πλέον Πακιστανών οι οποίοι τότε μεταφέρθηκαν για ανάκριση σε βάση στη Γερμανία.

Πρόκειται για τη γνωστή «απαγωγή» των πακιστανών η οποία έγινε με σύμφωνη γνώμη των ελληνικών αρχών ασφαλείας και κυρίως της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίες και παραχώρησαν καταστάσεις υπόπτων Πακιστανών και Αφγανών που ήδη είχαν έρθει λαθραία στη χώρα μας.Την όλη επιχείρηση συντόνιζε τότε το περιβόητο Τμήμα Ασφαλείας της ΕΥΠ.

Σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα, αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ συγκέντρωσαν Πακιστανούς, Αφγανούς και ελάχιστους άλλους αλλοδαπούς τους οποίους μετέφεραν σε χώρο της Ελευσίνας. Από το σημείο εκείνο μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού σε βάση της Γερμανίας.

Η λήξη της Ολυμπιάδας του 2004 χωρίς κανένα πρόβλημα ανακουφίζει την τότε κυβέρνηση Καραμανλή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακραία στοιχεία των μουσουλμάνων στην Ελλάδα παραμένουν ανενεργά ή ξεχνούν την πολιτική της χώρας μας και τον δυτικό της προσανατολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η οργανωμένη μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα, αμέσως μετά τη λήξη της Ολυμπιάδας, ξεκινά με σταθερά βήματα την οργάνωσή της.

Ακραία μέλη της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» αλλά και καθηγητές του Πανεπιστημίου του Καΐρου καθώς και πολλές μουσουλμανικές οργανώσεις, που εμφανίζονται κάτω από το μανδύα της φιλανθρωπίας, ξεκίνησαν με αργά αλλά σταθερά βήματα τη δημιουργία ομάδων, οι οποίες ανά πάσα στιγμή θα ήταν δυνατόν να δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνα.

Όλοι αυτοί είναι άμεσα ελεγχόμενοι από παρακλάδια της οργάνωσης Αλ Κάιντα με αποτέλεσμα τη δημιουργία πενήντα και πλέον παράνομων τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε μερικά προάστια.

Θεωρητικά, η δημιουργία των παράνομων τζαμιών συμβάλει αποφασιστικά στην ετοιμότητα των παράνομων πυρήνων που θέλουν να υπάρχουν τζαμιά στην Αθήνα σαν χώροι, όχι μόνο για τη λατρεία, αλλά και την προπαγάνδιση των ιδεών των φανατικών μουσουλμάνων.

Την ίδια στιγμή σημαντική συμμετοχή στη δημιουργία των οργανωμένων μουσουλμανικών στοιχείων έχει Βρετανός, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, ηλικίας σήμερα 67 χρόνων και ο οποίος είναι μουσουλμάνος. Είναι έγγαμος, έχει δύο γυναίκες, και ζει στο πολυτελές του σπίτι στη βορειοανατολική Αττική.

Σχετικά πρόσφατα επισκέφτηκε τη χώρα, όπου και παρέμεινε για δύο μόνο μέρες αλγερινός μουτζαχετζίν από τη Βοσνία. Ο συγκεκριμένος εκπαιδεύει σε στρατόπεδα της Βοσνίας, μουσουλμάνους μουτζαχετζίν, κυρίως όμως Τσετσένους. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Αμπού Χαμζά, ο οποίος εκπαιδεύει κατάλληλα μουσουλμάνους για ειδικές επιχειρήσεις.

Επίσης άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκαν μυστικά οδηγίες και εντολές σε ηγετικά στελέχη των μουσουλμάνων στην Αθήνα να περάσουν στην αφάνεια, να αλλάξουν αμφίεση και κυρίως να πάψουν να εμφανίζονται σε τζαμιά και άλλους χώρους συγκέντρωσης μουσουλμάνων.

Στο μεταξύ στη Σόφια εδρεύει η μουσουλμανική οργάνωση Αλ Τίμπα, η οποία χρηματοδοτεί μουσουλμάνους τόσο στη Βουλγαρία όσο και μουσουλμάνους της Θράκης και Πομάκους για αγορά σπιτιών και εκτάσεων.

Το συντονισμό της όλης οργάνωσης των ακραίων μουσουλμάνων στην Ελλάδα συντονίζουν και κατευθύνουν υψηλόβαθμα ισλαμιστικά στελέχη από το Λονδίνο και τη Ρώμη, μερικά εκ των οποίων τόσο στη διάρκεια του 2009 όσο και του 2010 και 2011 έχουν επισκεφτεί συγκεκαλυμμένα την Ελλάδα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πολλά σημεία τόσο της Αθήνας όσο και της επαρχίας οι φανατικοί μουσουλμάνοι έχουν κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά τα οποία, αν ποτέ λάβουν εντολή, τα ξεθάβουν και τα χρησιμοποιούν. Μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει να στριμώξουν τους φανατικούς μουσουλμάνους.

Άλλωστε η δημιουργία έντασης που ξεκίνησε από το σχίσιμο του Κορανίου από έναν αστυνομικό το 2009 με αποτέλεσμα κινητοποίηση μουσουλμάνων γύρω από την Ομόνοια αλλά και την οδό Πατησίων και σπάσιμο βιτρινών στο κέντρο της Αθήνας, μόνο τυχαία δεν ήταν. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε αργότερα το τετράδιο που έσκισε ο αστυνομικός περιείχε μόνο προσωπικές σημειώσεις του Πακιστανού.

Πάντως οι μέχρι τώρα πληροφορίες των ελληνικών αρχών ασφαλείας αναφέρουν ότι όχι μόνο οι φανατικοί μουσουλμάνοι υπάρχουν και είναι πλήρως συντεταγμένοι στην Αθήνα και αλλού, αλλά και πως με μία μικρή αφορμή ή εντολή είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις και επεισόδια στην Αθήνα.

Πάρε θέση στις παγκόσμιες αγορές
Άνοιξε δωρεάν ένα demo λογαριασμό!ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/239170/i-drasi-tis-al-kaida-stin-ellada/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |