ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Φρούρηση στο όριο ασφαλείας /

Φρούρηση στο όριο ασφαλείας



Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν χθες οι φυλακές στο Βόλο και την Κασσαβέτεια εξαιτίας της καθολικής συμμετοχής των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Οι συνθήκες υπό τις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους γίνονται διαρκώς δυσκολότερες, εξαιτίας της δραματικής έλλειψης υπαλλήλων, ενώ οι μηνιαίες απολαβές τους έχουν υποστεί μεγάλη συρρίκνωση, φτάνοντας το τελευταίο τρίμηνο του 2011 -εξαιτίας και των αναδρομικών κρατήσεων- τα 400 ευρώ!
Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, από τις 77 οργανικές θέσεις υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης καλύπτονται τα τελευταία χρόνια μόλις οι 33, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Παληοκαρύτη.
Τα οφειλόμενα ρεπό είναι πλέον ανυπολόγιστα, τα κονδύλια για τον οπλισμό τους ανύπαρκτα, ενώ τα σχέδια ασφαλείας των φυλακών τηρούνται οριακά κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.
Εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, τις βραδινές ώρες η φρούρηση βρίσκεται στο ελάχιστο όριο ασφαλείας, καθώς στις θέσεις τους παραμένουν πέντε υπάλληλοι.
Με τον ελάχιστο αριθμό καλύπτονται και οι υπόλοιπες βάρδιες, ενώ εάν χρειαστεί να εκτελεστεί μεταγωγή ή συνοδεία κρατουμένου στο Νοσοκομείο, τότε θα κληθούν υπάλληλοι εκτός υπηρεσίες εκείνη την ώρα. Στην ουσία θα εκτελέσουν εργασία εκτός ωραρίου, την οποία δεν θα πληρωθούν ποτέ.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης παραμένουν απλήρωτοι για τη νυχτερινή εργασία ένα χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2010. Σε κάθε υπάλληλο των φυλακών Βόλου το χρέος φτάνει ήδη τα 1.200 ευρώ κατά μέσο όρο.
Με τη χθεσινή απεργία διαμαρτυρήθηκαν για το πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να παραμένουν κενές το 60% των θέσεων. Ο μισθός τους έχει μειωθεί πάνω από 40%, όταν την ίδια στιγμή υποχρεώνονται, λόγω αδυναμίας της Πολιτείας, να πληρώνουν την αγορά του οπλισμού τους, της εκπαίδευσης, των στολών, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων.
Εξαιτίας της κινητοποίησης δεν εκτελέστηκε καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας διατέθηκε αποκλειστικά για τη φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης.
Οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων προχωρούν στην επόμενη απεργία τους, αυτή τη φορά 48ωρη, στις 4 και 5 Οκτωβρίου.
Τη δεύτερη ημέρα της απεργίας και πριν την πορεία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των φυλακών του Κορυδαλλού. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |