ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Στο τραπέζι με την τρόικα Βενιζέλος και Ρέππας /

Στο τραπέζι με την τρόικα Βενιζέλος και ΡέππαςΣυνεχίζονται σήμερα οι συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου και Διοικητικής Μεταρρύθυμισης Δ.Ρέππα με τους επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εργασιακής εφεδρείας εν όψει και του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου της Κυριακής.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τη συνάντηση με την τρόικα, λέγοντας ότι οι συζητήσεις και οι διεργασίες θα συνεχιστούν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, η κυβέρνηση προτάσσει το ήπιο σενάριο, που προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όσων είναι κοντά στη σύνταξη ή όσων έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια, αλλά παραμένουν στο Δημόσιο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα του Σαββάτου», οι εκπρόσωποι της τρόικας εκφράζουν έντονη δυσπιστία για τους χειρισμούς των αρμόδιων υπουργείων στο θέμα της μείωσης του Δημοσίου.

Παρά το γεγονός ότι οι τρόικα επέστρεψε με στόχο να κλείσουν όλα τα ζητήματα και να προχωρήσει στη σύνταξη της έκθεσης που θα «απελευθερώσει» την 6η δόση, από τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα προκύπτει ότι απογοητεύτηκε από την έλλειψη προετοιμασίας, αλλά και την εικόνα των καταλήψεων σε βασικά υπουργεία.

Μάλιστα, ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται ιδιαίτερα στο θέμα: Μίσος, οργή και απειλές «συνθέτουν» -κατά τα γερμανικά ΜΜΕ- το σκηνικό κάθε άφιξης των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα, τα οποία σκιαγραφούν με τα μελανότερα χρώματα τον αποκλεισμό των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών από διαδηλωτές πριν τη συνάντηση του κλιμακίου με τις ηγεσίες τους.

Οι ελεγκτές, γράφει χαρακτηριστικά η Welt, όταν φτάνουν στην Ελλάδα «ζουν σε έναν κόσμο... που πρέπει να τους προστατεύει η αστυνομία, να τους φυλάει σε ξενοδοχεία, να συνοδεύει τα οχήματά τους», κάνοντας λόγο για μία «ζωή συνεχούς άγχους, σαν εφιάλτη».

Αγαπημένη αναφορά των γερμανικών ΜΜΕ από τα γεγονότα της Παρασκευής είναι όμως η εξής μία φράση των διαδηλωτών: Το «δεν υποχωρούμε, θα χυθεί αίμα» φιγουράρει ψηλά στις αναφορές τόσο της Welt, όσο και του Spiegel, της Sueddeutsche Zeitung, του n-tv, της Zeit και της γερμανικής υπηρεσίας του Reuters για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Πάρε θέση στις παγκόσμιες αγορές
Άνοιξε δωρεάν ένα demo λογαριασμό!ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/237943/sto-trapezi-me-tin-troika-venizelos-kai-reppas/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |