ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Τι ψαχουλεύει η τρόικα στην Αθήνα /

Τι ψαχουλεύει η τρόικα στην Αθήνα



Η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα και αρχίζει από σήμερα διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποφασιστεί στα μέσα Οκτωβρίου σε έκτακτη σύνοδο της ευρωζώνης.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που αποχώρησαν εσπευσμένα την 1η Σεπτεμβρίου από την Αθήνα λόγω διαφωνιών με την κυβέρνηση, έλαβαν χθες εντολή από τους προϊσταμένους τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Οι κ.κ. Ματθίας Μόρς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Πολ Τομσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζουχ (ΕΚΤ) θα προχωρήσουν σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην επικαιροποίηση του Μνημονίου και στον καθορισμό των απολύτως δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων εφαρμογής των δημοσιονομικών μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Οι εκλεκτές της τρόικα θα πέσουν από «κόσκινο» τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του Δημόσιου, η επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις, για περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011 και για την εργασιακή εφεδρεία στην οποία θα ενταχθούν 30 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

Στο διάστημα της απουσίας τους οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίστηκαν από το τεχνικό κλιμάκιο που παρέμεινε στην Αθήνα. Ως εκ τούτου τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν φέρουν ήδη την υπογραφή της τρόικα και για τον λόγο αυτό πολλοί μιλούν για έλεγχο εξπρές προκειμένου να εκταμιευτεί το γρηγορότερο δυνατό η 6η δόση.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/236673/ti-psahouleuei-i-troika-stin-athina/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |