ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Πυρετός κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα /

Πυρετός κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα



Εφοριακοί και τελωνειακοί, αυτοκινητιστές ταξί, εργαζόμενοι στους δήμους, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί η απεργία στο δημόσιο στις 5 Οκτωβρίου και η γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, οι κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας είναι οι εξής:

Εφοριακοί-τελωνειακοί: Προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Στις 11 το πρωί της Τρίτης προγραμματίζεται συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο.

Αυτοκινητιστές ταξί: Ανακοίνωσαν σήμερα χειρόφρενο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Τετάρτη προγραμματίζεται και συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Οι εργαζόμενοι έχουν ανακοινώσει πως η σημερινή κινητοποίηση θα έχει και συνέχεια. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Είχαν προαναγγείλει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο έπειτα από προσφυγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το δικαστήριο την έκρινε παράνομη.

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία: Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία και στην Αθήνα συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία.

Νοσηλευτές ΕΣΥ: Ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ, στις 10:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα. Αύριο Τρίτη διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία και η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την Τετάρτη προγραμματίζεται κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ οι Σύλλογοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούνται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12:00 μέχρι τις 12:30, προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του υπουργείου Οικονομικών. Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμμετοχή στις 18:00 στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει. Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι ενώ την ίδια μέρα στις 11:00, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη πλατεία Κλαυθμώνος. Το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και τη Δευτέρα κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ, με χρονικό ορίζοντα την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.



Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/234771/puretos-kinitopoiiseon-oli-tin-evdomada-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |