ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Η (νέα) θεία από τη... Μελβούρνη /

Η (νέα) θεία από τη... Μελβούρνη



Εξειδικευμένο προσωπικό από την Ελλάδα και τη Γερμανία θα έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν οι αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας, καθώς στις δύο χώρες διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις, στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου και στο Βερολίνο στις 6 του μήνα.

Στην Ελλάδα έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες απασχόλησης στη χώρα που και άλλοτε υποδέχθηκε Έλληνες μετανάστες.

Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλία διαψεύδουν δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα και ανέφεραν ότι «η Αυστραλία ανοίγει τις πόρτες της σε 185.000 Έλληνες μετανάστες» ενώ για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα.

Οι αυστραλιανές αρχές διευκρινίζουν πως το επαγγελματικό μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας της χώρας και είναι ανοιχτό για όλα τα άτομα που έχουν τις ειδικότητες και τα προσόντα που βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων. Δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την Ελλάδα, όπως και για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επίσης, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας ή στον τρόπο χορήγησης βίζας σχετικά με τους Έλληνες.

Το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προβλέπει την είσοδο περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως. Για το 2011-2012 το μεταναστευτικό πρόγραμμα προβλέπει 185.000 θέσεις. Η αύξηση των θέσεων συνδέεται με τις εργασιακές ανάγκες της Αυστραλίας.

Για να είναι επιλέξιμη μια αίτηση μέσω εξειδικευμένης εργασίας, πρέπει το επάγγελμα του αιτούντος να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 183 ειδικών επαγγελμάτων σε υψηλή ζήτηση στην Αυστραλία (η λίστα των ειδικοτήτων είναι διαθέσιμη στο www.immi.gov.au). Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών και να μιλά αγγλικά. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει από Αυστραλό εργοδότη προσφορά θέσης εργασίας. Η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δεν είναι αρμόδια για τις αιτήσεις επαγγελματικής μετανάστευσης.

Η υποβολή αιτήσεων θα κλείσει όταν ο αριθμός των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους με τις κατάλληλες ειδικότητες και προσόντα φτάσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις δεν είναι ανοιχτές για το κοινό, ούτε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα το μέρος και οι ώρες διεξαγωγής των συνεδρίων, αλλά θα ανακοινωθούν μόνο στους συμμετέχοντες που έχουν λάβει σχετική πρόσκληση.


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/235338/i-nea-theia-apo-ti-melvourni-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |