ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Θα πάω στην Αυστραλία /

Θα πάω στην Αυστραλία



Εδώ και λίγο καιρό τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, ΅ιας πόλης στην οποία ο πληθυσ΅ός ελληνικής καταγωγής αγγίζει τις 300.000, λειτουργούν και ως ένα ιδιότυπο γραφείο ευρέσεως εργασίας.

«Περίπου 2.500 άνθρωποι έχουν έρθει εδώ ΅ε σκοπό τη ΅όνι΅η εγκατάσταση από την αρχή της χρονιάς. Παράλληλα ε΅είς ως κοινότητα έχου΅ε δεχθεί πάνω από 6.000 τηλέφωνα, mail ή γρά΅΅ατα από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες σε σχέση ΅ε την εγκατάσταση εδώ» λέει ο γενικός γρα΅΅ατέας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Κωνσταντίνος Μάρκος.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής», τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για όσους θέλουν να τολμήσουν το μεγάλο βήμα. Οι επίδοξοι μετανάστες στην Αυστραλία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τουριστική βίζα δεν τους δίνει το δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα και ότι η διαδικασία έκδοσης βίζας μπορεί να είναι επίπονη και χρονοβόρα.
Ως προς τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στην Αυστραλία, αυτά είναι κυρίως τα επαγγέλματα υγείας και οι μηχανικοί.
Όσοι θέλουν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες εργασίας στην Αυστραλία μπορούν να παρακολουθήσουν τη διημερίδα που οργανώνει στην Αθήνα η ελληνική κοινότητα σε συνεργασία με το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/234473/tha-pao-stin-australia-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |