ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Δύο κρίσιμα τετ-α-τετ /

Δύο κρίσιμα τετ-α-τετ



Από δύο κρίσιμα τετ-α-τετ εξαρτάται η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, σε μια χρονική στιγμή που κυβέρνηση και βουλευτές βρίσκονται σε νευρική κρίση για τα νέα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν προκειμένου να εξασφαλιστεί η 6η δόση και να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για επαφές με την τρόικα αλλά και με ομολόγους του αναδυομένων οικονομιών, όπως της Βραζιλίας και της Ινδίας. Ωστόσο, όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνάντηση που αναμένεται να έχει με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, που γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό θέμα, έχει ζητήσει από την Αθήνα να τηρήσει κατά γράμμα τα υπεσχημένα, ενώ έχει πιέσει την ευρωζώνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει σοβαρές αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους και την ανάπτυξη.

Πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, ο Ε. Βενιζέλος θέλησε να διασκεδάσει όσα γράφονται διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα για σενάρια ελεγχόμενης χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ, δηλώνοντας ότι αυτά δεν βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται. Όπως ανέφερε «όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο και από αυτήν την πολιτική υποχρέωση της Ελλάδας αλλά και όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμών, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή μας υπόθεση».

Στο Βερολίνο ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει τη Δευτέρα το βράδυ προκειμένου την επομένη να μιλήσει σε συνέδριο των γερμανών βιομηχάνων για την ελληνική κρίση και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το κύριο θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση επενδύει πολλά στη συνάντηση αυτή, δεδομένου ότι η Αθήνα διαπιστώνει τις τελευταίες ημέρες μια θετική στροφή της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στη χώρα μας και γενικά απέναντι στην ανάγκη για άμεση διαχείριση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

Σημαντικές επαφές αναμένεται να έχει ο Πρωθυπουργός και στη Βαρσοβία, όπου θα μεταβεί την προσεχή Πέμπτη στο πλαίσιο της Διάσκεψης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/234275/duo-krisima-tet-a-tet/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |