ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Σόιμπλε: Πιθανή αλλαγή των όρων του νέου δανείου /

Σόιμπλε: Πιθανή αλλαγή των όρων του νέου δανείου



Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου - και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το νέο δάνειο προς την Ελλάδα- , άφησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Θα με εξέπληττε αν οι όροι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου άλλαζαν, ωστόσο δεν θα συνέβαινε το ίδιο αν οι όροι για το πρόσθετο πρόγραμμα μετατρέπονταν" ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Παρόλα αυτά, θέλω να περιμένω για να δω τις εξελίξεις" πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επιστροφή των επιτελών της τρόικας στην Αθήνα και την συνέχεια της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ελληνική δέσμευση

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι "δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση", οι συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια που αφορούν στη διαχείριση του χρέους της χώρας, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπρόθεσμα όλες οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωζώνη, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:
Υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών από την Moody's
Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο
Δεν αποκλείει ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας
ΣΕΒ: Tα περί χρεοκοπίας έχουν παραλύσει τη χώρα
Διχασμένοι οι Γερμανοί για την ελληνική χρεοκοπία ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |