ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Κρίσιμες επαφές Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον /

Κρίσιμες επαφές Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον



Κρίσιμες επαφές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα έχει το Σαββατοκύριακο ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια περί "συντεταγμένης χρεοκοπίας". Την δέσμευση της κυβέρνησης στο "κλείδωμα" των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Για ενδεχόμενο αλλαγών στη σημαντική συμφωνία κάνει ωστόσο λόγο η Γερμανία, επιτείνοντας την αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει κύκλο συναντήσεων με στελέχη του ΔΝΤ- μεταξύ άλλων και με την επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του Πόουλ Τόμσεν από την τρόικα-, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Αναμένεται, επίσης, να έχει συζητήσεις με παράγοντες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

Το θέμα που θα μονοπωλήσει τις συζητήσεις θα είναι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την επιστροφή της τρόικας, η οποία αφού τα αξιολογήσει, αναμένεται να ανάψει "πράσινο φως" για την 6η δόση.

Διαψεύδει τα σενάρια

Κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση", οι συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια που αφορούν στη διαχείριση του χρέους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπρόθεσμα όλες οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωζώνη και την Ελλάδα.

"Προσηλωμένοι" στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια περί χρεοκοπίας. "Άλλο η 'ασύντακτη χρεοκοπία' και άλλο η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους μέσω του προγράμματος ιδιωτών", τόνισε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο "κλείδωμα" της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

"Βόμβα " από Γερμανία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου - και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το νέο δάνειο προς την Ελλάδα- , άφησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Θα με εξέπληττε αν οι όροι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου άλλαζαν, ωστόσο δεν θα συνέβαινε το ίδιο αν οι όροι για το πρόσθετο πρόγραμμα μετατρέπονταν" ανέφερε. "Παρόλα αυτά, θέλω να περιμένω για να δω τις εξελίξεις" πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επιστροφή των επιτελών της τρόικας στην Αθήνα και την συνέχεια της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, υποστήριξε πάντως ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Διαβάστε επίσης:


Δραματικοί τόνοι από Βενιζέλο για την οικονομία
Ρεν: "Όχι" σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, έξοδο από ευρώ
Βενιζέλος: "Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000"
Λαγκάρντ: Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή
Παπανδρέου: "Τώρα είναι η πιο κρίσιμη μάχη"
Μόνιμο το ειδικό τέλος ακινήτων

Πάνω από μισό εκ. συνταξιούχους "αγγίζουν" τα μέτρα
"Τιτάνια η αποστολή της κυβέρνησης" λέει ο γερμανός "επιτηρητής"

Μέτρα τρόμου ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή
Φραστικό επεισόδιο εναντίον Μόσιαλου
"Πόλεμος" στη Βουλή για το μόνιμο πλέον χαράτσι ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |