ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Και η ΕΚΤ βάζει στο τραπέζι το σενάριο χρεοκοπίας /

Και η ΕΚΤ βάζει στο τραπέζι το σενάριο χρεοκοπίας



Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην μπορεί να πληρώσει το χρέος της, είναι πλέον πάνω στο τραπέζι, σύμμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot.

Μέχρι πρόσφατα η ΕΚΤ δεν συζήταγε την ελληνική χρεοκοπία, ωστόσο φαίνεται ότι πληθαίνουν οι απόψεις ότι θα πρέπει αν εξεταστεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Knot ερωτηθείς από την ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad για τη χρεοκοπία της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι ήταν υπό μελέτη.

«Είναι ένα από τα σενάρια. Δεν λέω ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Έχω πολύ καιρό την πεποίθηση ότι η πτώχευση δεν είναι απαραίτητη. Τα νέα από την Αθήνα, ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».

O επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας υπογράμμισε ότι οι ευρωπαίοι εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν την Ελλάδα και αναρωτήθηκα αν οι Έλληνες συνειδητοποιούν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

Πηγή: 24h.gr
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/233675/kai-i-ekt-vazei-sto-trapezi-to-senario-hreokopias/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |