ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Κυκλοφοριακός Γολγοθάς περιμένει αύριο τους Αθηναίους /

Κυκλοφοριακός Γολγοθάς περιμένει αύριο τους Αθηναίους



Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο, που είναι και η ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και στις μετατάξεις.

Έτσι θα «παραλύσουν» οι συγκοινωνίες και θα δημιουργηθεί «μπλακ άουτ» στους δρόμους της πρωτεύουσας αφού δεν θα κυκλοφορήσουν μετρό, τραμ, προαστιακός, ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ.

Το «εκρηκτικό μείγμα» θα συμπληρώσει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δασκάλων, οι οποίοι, επίσης, απεργούν.

Ο κυκλοφοριακός «Γολγοθάς» των επιβατών δεν θα λήξει την Πέμπτη, καθώς η τάση που επικρατεί στους κόλπους των σωματείων των εργαζομένων είναι οι κινητοποιήσεις τους να λάβουν χαρακτήρα 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Ήδη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν αποφασίσει να τραβήξουν «χειρόφρενο» την ερχόμενη Δευτέρα από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση από την οποία θα καθοριστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Κανονικά, πάντως, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα ταξί, ενώ δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

«Αναταράξεις» στις πτήσεις

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη από αέρος, καθώς για την ερχόμενη Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο και στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Σε περίπτωση που η απεργία πραγματοποιηθεί δεν θα γίνει καμία πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια τη συγκεκριμένη ημέρα.

Κατά της απόφασης των ελεγκτών αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/232601/kukloforiakos-golgothas-perimenei-aurio-tous-athinaious/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |