ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Τα μαζεύει για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Ρέσλερ /

Τα μαζεύει για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Ρέσλερ



«Μάζεψε» τις προηγούμενες δηλώσεις του για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, κυβερνητικός εταίρος της Άγκελα Μέρκελ.

Με δηλώσεις του στο οικονομικό δίκτυο CNBC είπε ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει ούτε θα βγει από το ευρώ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα υπερψηφιστουν από το γερμανικό Κοινοβούλιο μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι το νέο EFSF δημιουργήθηκε μετά από απόφαση των χωρών της ζώνης του ευρώ ώστε να στηριχθούν οι υπερχρεωμένες χώρες.
Η δήλωση της ημέρας όμως ήρθε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και πρόεδρο της ΚΟ των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Ράινερ Μπρούντερλε, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αναμένει «κάποια στιγμή» κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς η Αθήνα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Κάποτε αυτό το κούρεμα θα είναι αναγκαίο επειδή η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», είπε ο γερμανός πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και σήμερα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP.

Ο κ. Μπρούντερλε διευκρίνισε ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και θα επιλέξει εκείνη τον χρόνο του «κουρέματος» του χρέους της. «Σε τελική ανάλυση». υπογράμμισε, «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο της Γερμανίας».
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/232687/ta-mazeuei-gia-exodo-tis-elladas-apo-to-euro-o-resler/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |