ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Στην Κομοτηνή ο Ρουμάνος πρέσβης /

Στην Κομοτηνή ο Ρουμάνος πρέσβης



Συνάντηση με τον Ρουμάνο Πρέσβη στην Αθήνα κ. George Ciamba, είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνεργασία του Δήμου της πόλης μας με Δήμους της Ρουμανίας που έχουν τα ίδια πληθυσμιακά χαρακτηριστικά με την Κομοτηνή, όπως η πιθανή ύπαρξη Πανεπιστημιακών σχολών και η μεγάλη παρουσία νεολαίας, η πιθανή ύπαρξη μειονοτήτων κ.α. προκειμένου να γίνει ανταλλαγή εμπειριών σε προγράμματα ή δράσεις που αναπτύσσονται.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κομοτηνής συνεργάζεται ήδη με τις Ρουμάνικες πόλεις Ιάσιο και Γαλάτσι σε προγράμματα που αφορούν σε παρεμβάσεις σε Βιομηχανικές περιοχές.

Από την πλευρά του ο κ. Ciamba, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που η Ρουμάνικη γλώσσα διδάσκεται ήδη σε σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και υπογράμμισε ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βρεθούν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας της Κομοτηνής με δήμους από τη χώρα του.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/233058/stin-komotini-o-roumanos-presvis/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |