ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Γενικό μπλακ άουτ στα Μέσα Μεταφοράς /

Γενικό μπλακ άουτ στα Μέσα Μεταφοράς



Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει την Πέμπτη η Αθήνα, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Χειρόφρενο τραβάνε και τα ταξί από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Την Πέμπτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το τραμ, ο προαστιακός, ενώ δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αντίδραση των εργαζομένων με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν την Πέμπτη εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει την Πέμπτη και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30.

Επίσης την Πέμπτη...

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα. Το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ.

Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Στις 18:30, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.

Οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας οι καθηγητές.

Διαβάστε επίσης:
Οι δρόμοι παίρνουν και πάλι φωτιά... ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |